Murder on the Orient Express: wie heeft het deze keer gedaan?

Veronica Superguide logo
Murder on the Orient Express: wie heeft het deze keer gedaan?

Murder on the Orient Express: wie heeft het deze keer gedaan?

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Johnny Depp, Michelle Pfeiffer, Penélope Cruz, Judi Dench, Daisy Ridley, Willem Dafoe: er is geen tekort aan wereldberoemde verdachten in de nieuwe verfilming van Agatha Christies boek.

Murder on the Orient Express: 1934 en 1974

De thriller van de Engelse detectiveschrijfster Agatha Christie verscheen in 1934, als onderdeel van haar reeks boeken over rechercheur Hercule Poirot, die ze in 1920 in het leven riep. Het verhaal van Murder on the Orient Express zal bekend zijn: tijdens een luxe treinreis wordt een moord gepleegd. Alle passagiers zijn verdacht en de geniale detective Hercule Poirot moet de dader zien te vinden voordat hij of zij weer toeslaat.

Het boek is al meerdere malen verfilmd; de beroemdste versie is die van regisseur Sidney Lumet uit 1974. Ingrid Bergman won een Oscar voor haar bijrol in die film, en vijf andere Oscarnominaties werden niet verzilverd. Hercule Poirot werd destijds gespeeld door Albert Finney en ook Lauren Bacall en Anthony Perkins hadden een rol.

Murder on the Orient Express: 2017

Op 9 november van dit jaar gaat een nieuwe film in première, met dezelfde titel. Murder on the Orient Express is geregisseerd door Kenneth Branagh, die zelf de rol van Hercule Poirot op zich neemt. Aan de all-star cast die je in de inleiding al voorbij zag komen, kunnen we zelfs nog meer namen toevoegen: ook Josh Gad (Jobs), Derek Jacobi (Gladiator) en Olivia Colman (Hot Fuzz) zullen te zien zijn.

In de trailer hierboven worden natuurlijk alleen nog verdachten aangewezen, en dat zijn er nogal wat. Markeer de datum in je agenda, zet een poule op met je vrienden en zorg dat je de enige bent die weet wie het gedaan heeft!

Lees verder