• Married at First Sight

Monique zat tegen depressiviteit aan na MAFS

Door Emma de Wijer
Monique MAFS

Na haar deelname aan Married at First Sight was Monique van Zessen doodongelukkig. De realityster blikt terug op een heftige tijd.   

Ongelukkig na MAFS

Monique, die in MAFS trouwde met Aron, zit tegenwoordig lekker in haar vel, maar dat was een jaar geleden wel anders. "Toen ik mijzelf op tv zag, tijdens Married at First Sight, werd ik geconfronteerd met hoe mijn lichaam eruit zag", vertelt ze in VROUW. "Hierna zat ik bijna tegen depressiviteit aan." Dat is voor haar het moment dat de knop om ging. "Ik moest echt gaan afvallen en gezonder gaan leven."

Maagverkleining

De voormalig MAFS-deelnemer besloot een maagverkleining te ondergaan. Inmiddels is ze bijna dertig kilo kwijt. Ze eet gezond en sport twee keer per week. "Ik ben door het afvallen niet alleen lichamelijk gezonder geworden, maar ook mentaal." Monique heeft het idee dat ze een tweede kans op het leven heeft gekregen. "Alles wat ik nu aanraak wordt goud, als het ware. Tegenwoordig ben ik bewust bezig met gezond leven."

Ongezond leven

Het ging mis toen Monique veertien jaar geleden besluit om van haar man te scheiden. Daarna was ze erg ongelukkig en leefde ze ongezond. Om zichzelf af te leiden was ze alleen maar aan het feesten. "Het gevolg hiervan was dat ik steeds zwaarder werd."