• BN'ers

Monique Westenberg doet boekje open over huidige relatie André Hazes

Door Finn Bonis
Andre Hazes en Monique Westenberg

Sinds gisteren staat de documentaireserie van André Hazes op Videoland, waarin een aantal grote onthullingen zijn gedaan. Hierin speelt zijn ex Monique Westenberg een grote rol. Zij vertelt hoe hun relatie de afgelopen jaren van aan naar uit, naar weer aan en vervolgens weer uit is gegaan. 

Veel te jong

Monique vertelt hoe de twee elkaar zo’n 10 jaar geleden hebben ontmoet via een gemeenschappelijke vriendin. In eerste instantie vindt ze André veel te jong - de twee verschillen maar liefst 16 jaar - maar besluit toch met hem op date te gaan. Van het een kwam het ander en na twee weken vertelde André dat hij - tot over zijn oren - verliefd was op Monique.

 

Huwelijksboot strand

Acht jaar later gaat de volkszanger op de knieën voor zijn grote liefde en geeft ze hem het ja-woord. Vervolgens bevinden de twee zich op een roze wolk en stort André zich volledig op het gezin. Maar na drie maanden komt André tot de realisatie: “Misschien is dit toch niet wat ik wil. Zij is nu weer opnieuw verliefd geworden op deze man, maar ik ga niet volhouden dit te zijn." Vervolgens ging de volkszanger ervandoor met Sarah van Soelen.

‘Hij weet niet wie hij is’

Voor Monique kwam die breuk destijds rauw op haar dak. “Ik haatte hem”, zegt ze in de documentaire. "Voor mij hoefde hij niet iemand anders te zijn. Zichzelf. Alleen hij weet niet wie hij zelf is. Ik kan ook niet exact zeggen wie hij is, want ik heb hem in zoveel gedaanten gezien."

‘Ik moet eerst mezelf fixen’

Nu André is afgekickt rijst de vraag of hij het weer met Monique gaat proberen. Zelf zegt hij daarover: “Ik moet eerst mezelf fixen, maar als dat gelukt is en ik zou het niet opnieuw met haar proberen op deze manier, dan krijg ik daar de rest van mijn leven spijt van. Daar ligt mijn focus.”

‘Veel te bang’

Of Monique dat ook ziet zitten is maar de vraag. “Wat ik moeilijk vind: zoals jij nu bent, zo heb ik jou altijd gewild. Ik hoopte dat je ooit zo zou worden en nu zijn we niet samen. Dat vind ik moeilijk.” Ze gaat verder: “Zou je nu aan mij vragen: ‘Wil je weer een relatie met deze man?’, dan zeg ik: ‘Nee’, want ik zou het niet eens kunnen. Ik gun het Dré ook zo, maar ik ben ook veel te bang.”

De documentaireserie André Hazes: Crossroads, die bestaat uit vijf afleveringen, is nu te zien op Videoland