Monic Hendrickx

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Monic Hendrickx

Monic Hendrickx: 'Ben helemaal niet zo sociaal als gedacht'

|
|

Laatste update:

Penoza-icoon Monic Hendrickx kwam er tijdens de afgelopen lockdowns achter dat ze eigenlijk helemaal niet zo sociaal is als ze dacht, zo vertelt ze in de nieuwe editie van Veronica Superguide.

Monic transformeerde voor deze nieuwe editie in drie van haar bijzondere filmhelden, namelijk: Mae West, Calamity Jane én piraat Sandokan. "Twee manwijven en een man”, lacht ze, “want ik ben nu eenmaal geen meisje-meisje”. Monic ziet zichzelf eerder als een soort hippie, zo blijkt wanneer we haar vragen naar de Hilversumse high-fasionwereld vol botox.

'Bang voor botox'

"Ik geloof niet dat geluk zit in een rimpel meer of minder. Dat zit in je hormoonhuishouding, of je fit bent, gezond, een fijne relatie hebt. Ik ben ook echt bang voor botox. Sowieso voor al het frotten aan een gezond lichaam." Maar zelfs Monic heeft ooit iets 'laten doen' - en dat beviel totáál niet. "Ik heb ooit mijn oren recht laten zetten, mede doordat iedereen zei dat het een fluitje van een cent was. Ik vond dat héftig! Het voelde onnatuurlijk en ik was continu bang dat het zou mislukken."

Monic Hendrickx: 'Ben helemaal niet zo sociaal als gedacht'
Monic Hendrickx als Sandokan

Monic in galajurk

Monic beleeft weinig plezier aan make-up en -jurken-gedoe; ze voelt alsof ze dan niet helemaal zichzelf kan zijn. "Het kost zoveel moeite allemaal. Voor sommige mensen is het een tweede natuur, voor mij niet. Als ik naar een gala moet en in de woonkamer laat zien wat ik aan wil trekken, sturen mijn man en dochter me altijd terug naar boven: ‘Dit kan écht niet’. En hoewel het soms leuk is om een galajurk over de rode loper te lopen, heb ik dan toch vooral het idee dat ik een rol speel."

Win het weekend van je dromen!

'Niet zo sociaal'

Door de afgelopen lockdowns ontdekte Monic - die we toentertijd ook als eens spraken - iets aan zichzelf: "Ik merkte dat ik helemaal niet zo sociaal ben als ik dacht". Ze hoefde niet meer om de haverklap mensen te omhelzen. "Ik vond het stiekem best wel prettig. Want je wordt wat afgelebberd hoor, als Bekende Nederlander. Ik hou van vrijheid, in mijn denken en mijn doen, maar ik heb heel erg een eigen plek nodig. Vastigheid, mijn familie, mijn eigen mensen.”

Het hele interview lees je in de nieuwe editie van Veronica Superguide, die vanaf vandaag in de winkels ligt.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder