Love Island Nederland op Videoland

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Love Island Nederland op Videoland

Zijn Temptation Island, EOTB en Love Island in gevaar na De Villa-ramp?

|
|

Laatste update:

Moet RTL zich niet eens afvragen of andere programma's die lijken op De Villa nog wel door moeten gaan? Oftewel: is het einde in zicht voor Temptation Island, Ex on the Beach en Love Island?

Dat vraagt Volkskrant-columniste Gidi Heesakkers zich af in haar nieuwste column. Die schreef ze na de ophef rondom realityprogramma De Villa van RTL 5. Kijkers vielen over een op twitter gedeeld fragment waarin één van de mannelijke deelnemers een vrouwelijke kandidate aanrandt. RTL trok de stekker eruit nadat kijkers aan de bel trokken

Begin van het einde?

"Is dit het begin van het einde van dit genre realityshow?", vraagt Heesakkers zich af. "Moet de zender ook andere, populairdere reality-shows uit het genre tegen het licht houden? De Villa was tenslotte het zoveelste programma waarin ‘hongerige singles’ in een broeierige feestvakantiesetting ‘de ware liefde’ zoeken, zoals dat dan heet."

Ex on the Beach, Temptation Island en Love Island

Ze doelt hiermee uiteraard op RTL's zonovergoten shows Temptation Island, Love Island en Ex on the Beach (van MTV, maar staat wel op Videoland). "De seksuele spanning die bijna vanzelfsprekend ontstaat, is de kurk waarop deze programma’s drijven." Daarnaast wijst Heesakkers op de volgens haar achterhaalde 'dubbele moraal' die deze shows in stand houden. "Het idee dat mannelijke en vrouwelijke deelnemers er verschillende seksuele gedragsnormen op na moeten houden. Kort door de bocht: hij kan zijn lusten nauwelijks bedwingen, zij houdt over het algemeen de boot af en dient veroverd te worden."

Benieuwd naar de hele column? Die lees je hier.

Lees verder