Moeder Rick Brandsteder doet boekje open over zoon in afkickkliniek

Door Robin Heerkens
Rick Brandsteder in Expeditie Robinson
© RTL 4

Expeditie Robinson-presentator Rick Brandsteder zit momenteel in een afkickkliniek om aan zijn alcoholverslaving te werken. In de nieuwste editie van weekblad Story vertelt moeder Yvonne Brandsteder meer over haar zoon: hoe gaat het nu met hem, daar in Zuid-Afrika?

Vorige week bevestigde Ricks management aan Shownieuws dat de presentator is opgenomen in een afkickkliniek. Waar hij van moest afkicken, maakte dat management toen niet bekend. Yvonne vertelt nu dat het om een alcoholverslaving gaat. 

Alcoholverslaving

"Rick zit daar omdat hij af en toe wat te veel drinkt", legt moeder Yvonne uit. "Dat gaat soms heel lang goed, dan drinkt hij niets, maar dan gaat hij weer tot het gaatje. Daar had hij genoeg van." En eigenlijk is Rick strikt genomen ook niet 'opgenomen'. "Hij heeft zelf contact met die kliniek gezocht."

Hoe gaat het nu met Rick Brandsteder?

Rick zit er nu een week en zal er uiteindelijk 28 dagen blijven, aldus ma Brandsteder. Hoe gaat het eigenlijk met haar zoon? "Rick is blij dat hij daar zit. We hebben af en toe telefonisch contact. Het gaat goed met hem, hij werkt hard aan zichzelf."