Mission: Impossible-regisseur wil dat er een Oscar voor Beste Stunts komt

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Mission: Impossible-regisseur wil dat er een Oscar voor Beste Stunts komt

Mission: Impossible-regisseur wil dat er een Oscar voor Beste Stunts komt

|
|

Laatste update:

Regisseur Christopher McQuarrie vindt het de hoogste tijd dat er een Oscar komt voor Beste Stunts. Dat riep de van Mission: Impossible - Rogue Nation en Mission: Impossible - Fallout bekende filmmaker in een interview met de website Collider. McQuarrie vindt het de grootste onzin dat de organisatie achter de Academy Awards overwoog een Oscar voor Beste Populaire Film in het leven te roepen. In plaats daarvan mogen de stuntmannen wel eens in het zonnetje worden gezet.

“Ik kan er wel diplomatiek over doen, maar fuck it,” zo begint McQuarrie zijn tirade. “Ze hadden het een tijd terug over een Oscar voor de Beste Populaire Film. Ik ben heel blij dat daar niet mee doorgaan, want ik denk dat we ergens vergeten zijn dat we hier in de eerste plaats zijn om mensen te entertainen.”

“Stunts zijn een kunst op zich”

Volgens de Mission: Impossible-filmmaker zou een Oscar voor Beste Stunts een veel beter alternatief zijn dan een Oscar voor Beste Populaire Film: “Stunts zijn een kunst op zich. Die mensen gooien hun levens in de waagschaal en doen dingen die echt ongelofelijk zijn en zo'n root onderdeel uitmaken van de filmervaring. En niet alleen in onze films. Kijk maar naar Hell or High Water of Lone Survivor. De stunts daarin waren ongelofelijk”.

Alle nominaties voor Tom Cruise?

Ook al wijst McQuarrie goedbedoelend naar andere films, een beetje preken voor eigen parochie is het wel. Want als we kijken naar de meest spectaculaire stunts van dit filmjaar, dan zaten die toch allemaal in Mission: Impossible - Fallout. Tel maar na; de HALO-jump, het toiletgevecht, de sprong over een Londense steeg (waarbij Tom Cruise zijn enkel brak), de motor-achtervolging door Parijs, de helicopterachtervolging door de bergen én de daaropvolgende klauterpartij tegen de steile bergwanden op. Als er een Oscarcategorie voor Beste Stunts zou zijn, dan zou Tom Cruise dus allevijf de nominaties zelf in de wacht slepen. En dan zou nog steeds één van zijn stunts niet bij de laatste vijf zitten!

Lees verder