Miljoenenjacht-pechvogel vangt bot bij de rechter

Veronica Superguide logo
Miljoenenjacht-pechvogel vangt bot bij de rechter

Miljoenenjacht-pechvogel vangt bot bij de rechter

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Vandaag speelde de rechtszaak van de Miljoenenjacht-deelnemer die per ongeluk op de rode knop drukte en miljoenen misliep. De rechter liet... weinig heel van zijn klacht.

Kandidaat Arrold van den Hurk was in de beruchte uitzending, naar eigen zeggen, zó zenuwachtig dat hij een bod accepteerde dat veel lager was dan het bedrag in zijn eigen koffer (5 miljoen).

De deelnemer meende dat hij recht had op een herkansing, onder andere omdat presentatrice Linda de Mol aan de jury vroeg of de knop niet even genegeerd kon worden. De notaris was echter onverbiddelijk, waardoor Van den Hurk genoegen moest nemen met 125.000 euro. Geen misselijk bedrag, maar een stuk minder dan 5 miljoen!

Dit is de uitspraak...

Sinds de uitzending in 2013 probeert Van den Hurk alsnog zijn gelijk (en miljoenen) te halen. Na eerdere zaken, spande hij in juli weer een civiele procedure aan tegen Endemol. De deelnemer vroeg de rechter te oordelen over de vraag of hij het spel alsnog mocht hervatten, en de 125.000 euro mocht houden. Hier had Endemol natuurlijk weinig zin in.

...en daar moet u het mee doen

Volgens de rechter zijn de ‘zenuwen’ die de kandidaten ervaren een belangrijk onderdeel van het spel, zo schrijft het Algemeen Dagblad. De beslissing om op de knop te drukken wordt totaal onbelangrijk als een kandidaat er op terug mag komen.

De Mols reactie; ‘Nou, dan spelen we toch gewoon door?’, verandert de spelregels niet. De rechter oordeelde dat het moet worden opgevat als een vraag aan de jury.

Het is nog niet duidelijk of de slepende zaak nu definitief afgelopen is. Van den Hurk kan nog in hoger beroep gaan tegen de uitspraak.

Lees verder