Miljoenenjacht-blunderaar weer naar de rechter

Veronica Superguide logo
Miljoenenjacht-blunderaar weer naar de rechter

Miljoenenjacht-blunderaar weer naar de rechter

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Vier jaar na zijn blunder in Miljoenenjacht, waarbij hij een bedrag van vijf miljoen euro misliep, stapt oud-deelnemer Arrold van den Hurk wéér naar de rechter. Hij is nog niet klaar met tv-producent Endemol.

Miljoenenjacht-blunderaar weer naar de rechter

Ongelukje

Van den Hurk wil het spel afmaken, aldus ANP. De kandidaat drukte in 2013 tijdens een uitzending van Miljonenjacht ‘per ongeluk’ op de stopknop. Dat kwam door de zenuwen, zei hij. Daarmee nam hij het bod van 125.000 euro aan, terwijl de hoofdprijs van 5 miljoen in zijn eigen koffer zat. Van den Hurk wilde eigenlijk nog verder wilde spelen, maar dat mocht niet van de notaris.

Naar de rechter

En dus klaagde Van den Hurk Endemol aan. Volgens het AD vindt hij dat "niet duidelijk uit de spelregels blijkt dat de stopknop het einde van het spel is en dat je je niet mag herstellen". Zelfs Linda de Mol moest getuigen in de zaak die volop in het nieuws kwam en veel reacties teweegbracht. Na vier jaar geeft Van den Hurk nog steeds niet op en is vastberaden: hij wil zijn 5 miljoen.
Miljoenenjacht-blunderaar weer naar de rechter

Schadevergoeding

Vandaag staat hij opnieuw voor de rechter. Volgens Arrolds advocaat Peter Plasman kan, indien Van den Hurk gelijk krijgt, het spel alsnog worden afgemaakt. Van den Hurk is in de optiek van de advocaat eigenaar van de koffer van 5 miljoen, maar voor een vervolg kan hij hiervan afstand doen en zouden de resterende koffers opnieuw kunnen worden gehusseld. Zijn cliënt doet wat de raadsman betreft geen afstand van de reeds gekregen 125.000 euro. Een andere mogelijkheid is het eisen van een schadevergoeding met een maximale hoogte van het misgelopen bedrag, zei Plasman. Daarmee zet Van den Hurk zijn jacht op een schadevergoeding van Endemol door. “Het is nu rustig, maar deze dagen zullen er wel weer veel reacties binnenkomen. Maar ik ga door. Wat anderen ervan vinden interesseert mij niet.

De civiele rechter oordeelt op 13 september over de kwestie. De advocaat van Endemol, Jacqueline Schaap, liet al weten dat doorspelen niet kan. Van den Hurk was volgens haar geen eigenaar van het bedrag in de koffer. "Het spel staat slechts voor een kans op een prijs."

Lees verder