Mega-aanfluiting: Twitter kijkt met open mond naar Utopia-finale

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Mega-aanfluiting: Twitter kijkt met open mond naar Utopia-finale

Mega-aanfluiting: Twitter kijkt met open mond naar Utopia-finale

|
|

Laatste update:

Vanavond kwam er na 4,5 jaar en 1149 afleveringen een einde aan het grootste experiment dat John de Mol ooit begon: de realityserie Utopia. Na zo’n enorme spanningsopbouw - wat zouden de bewoners bereiken en wie ging er met de hoofdprijs van € 51.000 naar huis? - zou je best iets mogen verwachten van de állerlaatste aflevering, maar die stelde tot grote teleurstelling van kijkers bár weinig voor.

‘Dikke fail’

Utopia, dat uiteindelijk gewonnen is door de 30-jarige ondernemer Ivan Mauloed, had volgens veel kijkers een uitgebreider en bovenal spetterender einde verdiend. Sterker nog: fans die sinds de start van het programma op 31 december 2013 geen aflevering gemist hebben, voelen zich behoorlijk bij de neus genomen.

'Afgang'

Zo stelde het moment suprème zó weinig voor dat een enkeling zich afvraagt of de ‘echte, grote finale’ later vanavond nog volgt. Anderen noemen het langverwachte slot een regelrechte ‘afgang’ voor zender SBS6 en de programmamakers. Het was niet live, er volgde geen feest, er waren geen oud-bewoners uitgenodigd voor het speciale moment, en zo gaat de lijst met klachten nog wel even door. 

Utopia 2

Meerdere kijkers laten weten nooit meer Utopia te willen volgen en er ‘helemaal klaar mee’ te zijn. Dat gaat wellicht toch een probleem worden voor het programma, waarvan aanstaande maandag al een nieuw avontuur van start gaat en de opnames gisteren zijn begonnen. De kans is namelijk groot dat de show het met name moet hebben van de trouwe kijkers die ook de eerste serie op de voet volgden.

Wie gaat er nog kijken?

De vraag is of zij niet besluiten dat ze maandagavond toch écht iets beters te doen hebben dan ontdekken of vijf nieuwe onbekenden met een paar planken, boomstammen, 250 euro cash en een oud mobieltje met 25 euro beltegoed het voor elkaar zullen boksen om een nieuwe samenleving op te bouwen...
Een greep uit de verontwaardigde reacties op Twitter:

Lees verder