McDonald’s in Best haalt mega Michael Jackson standbeeld weg na ophef

Veronica Superguide logo
McDonald’s in Best haalt mega Michael Jackson standbeeld weg na ophef

McDonald’s in Best haalt mega Michael Jackson standbeeld weg na ophef

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Weer een domper voor MJ-fans: het levensgrote, inmiddels wereldberoemde Michael Jackson standbeeld bij de McDonald’s-vestiging in Best is verdwenen.

Dat maakte McDonald’s Nederland vanochtend bekend. In alle vroegte is het standbeeld weggehaald. Uiteraard is dit een reactie op alle ophef na de schokkende misbruik-docu Leaving Neverland. Beschuldigers Robson en Safechuck plannen overigens een nieuwe aanklacht tegen Jackson.

Verklaring

Maar waarom besluit de fastfoodfranchise dat het nu genoeg is? Woordvoerder Eunice Koekoek zegt tegen Omroep Brabant: “We vinden het belangrijk dat álle gasten zich prettig voelen bij een bezoek aan onze restaurants.” Ook spreekt ze over een “onplezierig gevoel” dat het beeld mogelijk oproept bij gasten.Op twitter regent het inmiddels verontwaardigde reacties op het besluit van de Mac.

Bekend beeld

Het beeld staat (ahum, stond) al sinds 1996 in Best en geniet wereldwijde bekendheid van MJ-fans. Rondom zijn dood in 2009 legden fans enorm veel bloemen en aandenkens bij het standbeeld. Tot voor kort deden ze dat nog steeds regelmatig. Inwoners van Best zijn nogal pissig, zo laat Omroep Brabant in dit filmpje hieronder zien.

Lees verder