Maxime Meiland wil meer Talpa-geld: 'Ik vind dat ik dat waard ben'

Maxime Meiland boert goed door haar SBS 6-realityserie. Niet zó goed als Martien en Erica, en daar is weleens strijd over binnen het gezin. Maxime wil namelijk méér geld.

Maxime Meiland
© RTL

Martien en Erica gelden als de hoofdrolspelers in Chateau Meiland en krijgen daardoor een groter aandeel van het Talpa-geld. Logisch, vindt Maxime ook, maar ze zorgt er wél voor dat ze er niet bekaaid van afkomt. De realityster gaat de strijd aan met haar ouders om meer geld los te peuteren. "Ja, erg hè? Ja, maar ja, weet je… Ik ben zakelijk gezien heel hard", geeft ze toe op NPO Radio 1. "Dan denk ik: ja, ik ben dit waard. Ik bedoel: natuurlijk ben ik jong, waardoor ik misschien minder verdien ten opzichte van mijn ouders."

Maxime wil méér Talpa-geld

Maxime ziet in dat ze haar sterrenstatus te danken heeft aan haar ouders en is het ermee eens dat zij meer geld op de rekening krijgen voor een aflevering van Chateau Meiland. Toch vindt ze dat ze recht heeft op meer geld. "Ik heb ook gewoon kinderen. Ik heb wel gewoon een volwassen leven, dus ik heb dan voor mezelf zoiets van: ik vind dat ik dat waard ben. Ja, daar ga ik dan ook echt voor."

Hoe lang gaan de Meilandjes nog door?

De Meilandjes zijn nu al een paar jaar het vlaggenschip van SBS 6, maar voor hoelang nog? Martien maakt er geen geheim van dat hij dit niet nog jaren wil doen. Maxime vindt dat ergens egoïstisch, maar als hij écht niet meer wil dan zal ze hem niet dwingen om door te gaan om haar goudmijn in stand te houden. "Ik laat die man niet nog opdraven terwijl hij denkt: ik wil lekker in de tuin gaan ploeteren en lekker met pensioen. Nee, dat ga ik niet doen. Nee, dat kan ik hem niet aandoen die arme man."

Je ziet Chateau Meiland elke maandag op SBS6, rond 20.25 uur.