Maxime Meiland: ‘Liever ruzie met Leroy dan met mijn moeder'

Het is weer ouderwets genieten: de familie Meiland is weer bezig met het verbouwen van een pand. Nu eindelijk de nieuwe keuken van Martien af is, kunnen de Meilandjes zich volledig focussen op het pension dat dit voorjaar open moet

Maxime Meiland in Chateau Meiland op SBS6
© SBS6

Tenminste, dat zou je denken. Maar de Meilandjes zullen de Meilandjes niet zijn als er diverse klussen door elkaar heenlopen. Zo is ook dochter Montana aan het verbouwen en moet de andere Meiland-telg Maxime ook haar intrek nemen in haar nieuwe stek. En ondanks dat haar nieuwe villa veel eerder klaar moet zijn dan het pension, vertrekt ze toch liever naar haar ouders dan dat ze man Leroy helpt met hun toekomstige woning. 

Nieuw huis Maxime en Leroy

Het nieuwe huis van Maxime en Leroy kan nog wel een likje verf gebruiken, zo zagen we vorige week. De afdrukken van kastjes en spiegels waren zichtbaar op het behang, dat er waarschijnlijk al sinds jaar en dag opzit. Een flink karwei dus! Maar niet voor Maxime. Man Leroy en schoonvader Perry mogen ervoor zorgen dat het huis binnen een week bewoonbaar is. "Ik zie Leroy bijna niet, want die is hier dag en nacht. Het is wel allemaal een beetje strakke planning, maar goed", zegt ze opgewekt. Zij is tenslotte degene die de klusjes niet hoeft te doen.

Op je kop krijgen

"Ben je moe", vraagt ze vervolgens aan Leroy die uitgeblust een kopje koffie drinkt tussen de bedrijven door. "Help je even?", vraagt hij aan Maxime. "Ik moet straks naar het hotel", antwoordt ze op zijn vraag. "Oh, dat vind jij belangrijker?", aldus Leroy op zijn beurt. "Je weet toch hoe mama is, anders krijg ik op m’n kop." De gezichten van Leroy, vader Perry en de overige klusmannen spreken vervolgens boekdelen. "Ik heb geen optie." Dan laat Leroy weten: "Maar ja, dit moet zaterdag af en dat hotel pas in mei." Daar is vrouwlief het dan weer niet mee eens. De openingsdatum staat al veel sneller voor de deur dan je denkt. "Bijna! Weet je hoeveel daar nog moet gebeuren. Je doet het maar lekker zelf!"

Ruzie met Leroy

Of er ruzie komt van die uitspraak, kan Maxime niets schelen. "Ik heb liever ruzie met Leroy dan met mijn moeder. Dus dan kies ik er toch voor om te werken in het hotel." Voordat ze naar het nieuwe pension Code Rosé sprint, neemt ze wel nog even een kijkje boven in haar huis, waar de gehele familie - behalve zijzelf - heeft geklust. Toch valt de troep in het huis haar als eerste op en valt het Maxime ook tegen dat Leroy nog niets aan de inloopkast heeft gedaan. 

Klagen

Al dat klagen gaat opvallen bij de kijkers thuis. Op Twitter verwonderen ze zich over de mentaliteit van Maxime. Nu maar hopen dat het pension en daarmee het zeuren snel is afgelopen. Al liet ze al eerder in Chateau Meiland weten niet te zitten wachten op het leven als gastvrouw. Als dat maar goed gaat. 

Chateau Meiland is iedere maandagavond rond 20.30 uur te zien op SBS6. Niets missen? Check hier onze Meiland-overzichtspagina voor het laatste nieuws!

Je las een artikel van Story. Story.nl brengt het laatste nieuws uit de showbizz, royalty en society - actueel en spraakmakend!

Bron: Story | Tekst: Paulien Bergwerff