Maxime Meiland in Humberto over misbruik: ‘ik zag het niet meer zitten’

Na Martiend succesvolle boek en Erica's verhaal komt nu ook Maxime Meiland met een biografie. ’Maxime – Misbruikt, ontspoord en nu… gelukkig!’ vertelt het verhaal van haar moeilijke jeugd waarin ze meermaals werd misbruikt. Aan tafel bij Humberto sprak ze vanavond openhartig over wat dit met haar heeft gedaan.

Maxime Meiland

In haar boek schrijft Maxime dat ze is verkracht door een ex-bajesklant. Ze vond het ‘doodeng’ om daar vanavond in Humberto op Zondag over te vertellen. “Het begon rond mijn veertiende en het heeft jaren geduurd. Als je het ene rottige meemaakt, dan wordt je hele karakter aangetast en daardoor gaat het alleen maar bergafwaarts.”

Naaktfilmpje

“Het begon allemaal met een naaktfilmpje dat verspreid werd op school”, vertelt Maxime. Ze wilde aangifte doen, maar de politie heeft dit afgeraden. Over het misbruik wat er daarna plaatsvond blijft Maxime voor nu nog vaag. Wel wil ze kwijt dat het meerdere daders gaat en dat ze weet wie ze zijn.

Martien en Erica

Humberto vraagt zich af of ze destijds ooit iets aan haar ouders heeft verteld. “Uiteindelijk wel”, antwoordt Maxime. “Mamma is mijn steun geweest.” Erica adviseerde haar om in therapie te gaan en dat was een goed idee. “Sindsdien gaat het steeds beter, maar het duurt wel lang voor je een beetje jezelf bent.” 

Pogingen

Voor haar is dochter ‘Clairtje’ een redding geweest. “Omdat je dan eindelijk iets hebt wat je doel is in het leven, waarom je mag leven." Ze heeft ook momenten gekend waarin ze dacht dat het niet meer goed zou komen, ze zag het leven niet meer zitten. Wanneer Humberto vraagt of ze ‘echt pogingen’ heeft gedaan, antwoordt Maxime ‘ja’.

Eenzaam

Ze hoopt dat ze met deze biografie anderen kan helpen. “Zodat ze zich niet alleen voelen daarin, ik voelde me heel eenzaam.” Ze wil ook dat mensen zien dat het ‘uiteindelijk wel goed komt’.  Onder andere door de geboorte van Claire en de verhuizing naar Frankrijk wist ze ‘een knop om te zetten’ en is ze uiteindelijk gelukkig geworden. 

Humberto Op Zondag kun je terugkijken op Videoland of NL Ziet.