Maxime Meiland heeft moeite met lezen van eigen boek: 'Ik voel me dan zo kwetsbaar'

Na mamma Erica en pappa Martien, komt nu ook dochterlief Maxime met een eigen boek. Dat is best zware kost, want hierin gaat de Meiland-telg in op seksueel misbruik, zelfmoordpogingen en alcoholmisbruik. Maxime vertelt bij de presentatie van het boek dat ze het best lastig vond om die verhalen terug te lezen. 

Maxime Meiland
© Brunopress

In het boek Maxime - Misbruikt, ontspoord en nu…gelukkig! is de jongste dochter van Erica en Martien openhartig over veel donkere tijden in haar leven. Niets blijft onbesproken. Van haar tijd als wecamgirl tot aan verkrachting; het zijn enorm heftige verhalen. "Ik vond het moeilijk om te lezen", vertelt Maxime tijdens haar boekpresentatie aan RTL Boulevard. "Ik heb me ook wel afgevraagd waarom ik dit deed."

Kwetsbaar

"Ik voel me dan ineens zo kwetsbaar", geeft Maxime aan over haar openhartige boek. De passage over haar verkrachting zal bij de meeste lezers zeker blijven hangen, want schrijver Jan Dijkgraaf en zijzelf hebben niets achtergehouden. Toch houdt het Maxime niet meer in de greep, al heeft ze daar veel voor moeten doen: "Ik heb hele goede therapie gehad en dat heeft het rauwe randje weggehaald."

De tekst gaat verder onder de Instagram-post

Hulp voor jongeren

Haar ouders zijn natuurlijk hartstikke trots op hun dochter, maar het is ook voor hen zonder twijfel enorm lastig. Martien wilde er zelfs helemaal niet in beginnen. Eerder vertelde Maxime dat ze hoopt dat haar boek jongeren kan helpen. "Zodat ze zich niet alleen voelen daarin. Ik voelde me heel eenzaam", vertelde Maxime eerder in Humberto. Ook moeder Erica hoopt dat het boek wat kan betekenen voor lotgenoten: "Het is zo zonde dat je niet direct naar je moeder gaat als er zoiets gebeurt. Daarom hoop ik dat we dat kunnen veranderen."

Praten over zelfmoordgedachten kan 24/7 via 113 of 0800-0113 en de chat op 113.nl

Maxime - Misbruikt, ontspoord en nu… gelukkig! is vanaf nu verkrijgbaar. RTL Boulevard is iedere dag rond 18.35 uur te zien op RTL 4.