Martin van Waardenberg wint prijs voor scenario Hendrik Groen

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Martin van Waardenberg wint prijs voor scenario Hendrik Groen

Martin van Waardenberg wint prijs voor scenario Hendrik Groen

|
|

Laatste update:

In Amsterdam werden gisteren de Zilveren Krulstaarten uitgereikt: de prijzen voor de beste scenario’s op tv en in de bioscoop. Martin van Waardenberg werd geëerd voor zijn bijdrage aan het populaire Het Geheime Dagboek Van Hendrik Groen.

De Zilveren Krulstaart voor beste televisieserie ging naar Martin van Waardenberg. De cabaretier bewerkte het boek Pogingen Iets Van Het Leven Te Maken tot de ijzersterke televisieserie Het Geheime Dagboek van Hendrik Groen. Het komische drama, met Kees Hulst en André van Duin, werd enorm populair en trok gemiddeld bijna twee miljoen kijkers per aflevering. 

Dat er een tweede seizoen van de populaire serie aankomt is zo goed als zeker. Wel speurt MAX nog naar een nieuwe opnamelocatie, omdat het verpleeghuis waar de show werd opgenomen inmiddels is gesloopt. Volgens André van Duin wordt het sowieso 2019!

Filmscenario

De prijs voor het beste filmscenario ging naar Jean van de Velde, Matt Harvey en Dominic Morgan, voor het apartheidsdrama Bram Fischer. De film over de Zuid-Afrikaanse advocaat die o.a. Nelson Mandela verdedigde won eerder al twee Gouden Kalveren: Beste Acteur (Peter Paul Muller) én Beste Scenario.

Korte film

Ashar Medina won de Zilveren Krulstaart in de categorie Korte Film, voor Jungle. In deze short belandt een jonge vluchteling, onderweg naar Engeland, in het beruchte tentenkamp bij Calais.

De schrijnende short, die onderdeel was van One Night Stand, is terug te kijken op de site van de NPO.

Lees verder