Joe Pesci, Robert de Niro en Al Pacino in The Irishman

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Joe Pesci, Robert de Niro en Al Pacino in The Irishman

Martin Scorsese denkt dat The Irishman zijn laatste film is

|
|

Laatste update:

The Irishman voelde een beetje aan als een afscheidsfeestje. Geen wonder, volgens Martin Scorsese zou het zomaar eens zijn laatste film kunnen zijn.

Veteranen

Vorige maand ging met veel bombarie The Irishman in première. De meningen waren op zijn zachtst gezegd verdeeld, maar wij konden wel wat met dit meeslepende gangsterepos. Wij riepen The Irishman zelfs uit tot de twee na beste film van het jaar! En hoewel het geen verrassing is met zoveel veteranen voor en achter de camera, is het toch een beetje triest om vast te stellen dat het de laatste film kan zijn van Martin Scorsese. Toch hint de regisseur hier zelf op in een recent interview.

In een vraaggesprek met CinemaBlend denkt Scorsese hardop na over zijn pensioen: “Natuurlijk hebben we hier over veel gepraat. Ik weet niet hoeveel films ik nog kan maken. Misschien is The Irishman wel de laatste.”

Superhelden

Ondanks dat de regisseur inmiddels ver achter in de zeventig is, speelt leeftijd volgens hem geen rol in de beslissing. “Het bioscoopaanbod wordt gedomineerd door superheldenfilms. Daardoor is er minder ruimte voor andere films”, aldus de regisseur. Toch is er hoop: vele tientallen miljoenen mensen zagen The Irishman op Netflix. Iets zegt ons dat er dus altijd een plekje is bij de streaming-dienst voor deze legendarische filmmaker…

Lees verder