Benedict Cumberbatch en Martin Freeman als Sherlock Holmes en John Watson

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Benedict Cumberbatch en Martin Freeman als Sherlock Holmes en John Watson

Martin Freeman wil meer Sherlock: op één voorwaarde

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Het vijfde seizoen van de BBC-hit Sherlock is in geen velden of wegen te bekennen. Martin Freeman (John Watson) is niet (meer) tegen een nieuw seizoen, maar ziet het ook nog niet snel gebeuren.

Freeman werd geïnterviewd door de Amerikaanse site Collider, over zijn nieuwe film Ode To Joy. Freemans vloek is tegenwoordig dat het al snel over de populaire BBC-serie gaat; ook al wordt hij door Tuinieren Magazine geïnterviewd over zijn favoriete bolgewas.

Martin Freeman, die Dr. Watson speelt naast Benedict Cumberbatch’ Sherlock Holmes, zegt dat er maar weinig gepraat wordt over een vijfde seizoen van Sherlock. Volgens de acteur is het momenteel niet echt een punt.

De onzekerheid is volgens Freeman tweeledig. Hij en Benedict Cumberbatch zwemmen momenteel in de interessante rollen, waardoor een nieuwe Sherlock moeilijk te plannen is. Daarnaast denken Cumberbatch, de schrijvers Mark Gatiss en Steven Moffat en Freeman hetzelfde over de serie: als een wereldwijd fenomeen.

Volgens de acteur verpest je zoiets als je met een seizoen komt dat minder is dan de rest, en daarom wil het team alleen nog verder als er supergoede ideeën zijn. Freeman heeft wel een punt: het vierde seizoen van Sherlock werd als wat minder gezien, en gaf veel fans een nare bijsmaak.

Freeman zegt niet bij voorbaat nee, maar volgens hem zijn de schrijvers uiteindelijk verantwoordelijk voor de serie. ‘Watson’ denkt dat de serie na het slot van seizoen vier in feite afgerond is, hoewel er nog ruimte is voor een comeback. ‘Het is wel op een manier gedaan waarop het raar zou zijn als we na een paar jaar zouden zeggen: hee jongens, we zijn weer terug!’ De acteur denkt dat het team alleen nog bij elkaar komt als ze denken een uitmuntend nieuw idee te hebben…

Sherlock

Hoewel Benedict Cumberbatch nog een contract heeft voor een vijfde serie, zeiden de schrijvers vorig jaar een beetje last te hebben van het ‘Fawlty Towers-effect’: dat je een serie maakt die zó goed is dat je bang bent om er mee verder te gaan.

Vorig jaar werd Martin Freeman neergezet als een soort dwarsligger, omdat hij wat kritiek had geuit op de torenhoge verwachtingen van Sherlock-fans. Volgens Freeman voelde hij zich een beetje gegijzeld door het succes van de serie en werkte dat wel eens op zijn zenuwen. Benedict Cumberbatch vond toen dat hij zich niet zo moest aanstellen.

Martin Freeman speelt de hoofdrol in Ode To Joy, een onafhankelijke dramady waarbij zijn personage bang is om gelukkig te zijn, omdat hij dan flauwvalt. Om bij zijn ‘crush’ te kunnen zijn - zonder er gelukkig van te worden - koppelt hij haar aan zijn broer!

Freeman is ook weer te zien als CIA-agent Everett Ross in de opvolger van Black Panther, hoewel nog onbekend is wanneer deze film precies verschijnt.

Hebben jullie nog hoop op een nieuw seizoen Sherlock, of hebben jullie de beste speurneus ooit inmiddels losgelaten?

Lees verder