• Meiland

Martien krijgt alle aandacht in 'kleurrijk' pak op huwelijk Maxime in Chateau Meiland

Martien Meiland in Chateau Meiland

Bij de langverwachte uitzending met het huwelijk van Leroy en Maxime in Chateau Meiland, was het toch vooral weer Martien die de aandacht trok. En dat was vooral te danken aan het kleurrijke pak dat hij gekozen had voor de mooiste dag van Maxime's leven.

Er is een ongeschreven regel bij huwelijken dat je geen wit hoort te dragen om de aandacht niet af te leiden van de bruid. Maar Martien Meiland heeft ook helemaal geen witte jurk nodig om dat te doen. Want met de outfit die hij voor het huwelijk koos bewees hij zijn reputatie als paradijsvogel maar weer eens. De laatste aflevering van dit seizoen van Chateau Meiland draaide sowieso wel erg om de kleding. En de keuzes vielen niet altijd even in de smaak bij de kijker.

Lekker zweten

Iedereen die weleens een huwelijk heeft gehad op een snikhete dag weet wat een uitdaging kan zijn om een geschikte outfit te vinden. Je wil niet underdressed zijn, maar volledig doorweekt van het zweet de bruid knuffelen is ook geen optie. Zo'n dag hadden Leroy en Maxime ook bij hun langverwachte sprookjeshuwelijk. Iedereen stond 's ochtends al te zweten en toen moest het feest nog beginnen. Omdat Martien voor geen gat te vangen is had hij in de keuze voor een pak al rekening gehouden met de hitte. Eigenlijk wilde Martien nog met een parasolletje boven z'n hoofd gaan zitten als een 18e eeuwse jonkvrouwe, maar daar zag hij toch van af. De kijkers vonden zijn outfit al bijzonder genoeg. Had hij zich laten inspireren door Splinter Chabot, of moest hij later nog een stierengevecht doen?

Wegwerpjurken

Sommige bruidjes hebben al moeite genoeg om één jurk te vinden, maar Maxime pakte het groter aan, die had er zelfs drie. Voor elk deel van de dag eentje. Kijkers waren vrijwel unaniem dat ze er prachtig uit zag en ook moeder Erica kreeg complimenten voor d'r fraaie mantelpak. Echtgenoot Leroy, die 's avonds lekker diep in het glasje had gekeken zag er wel weer erg 'casual' uit. Hij verscheen op het feest in een outfit alsof hij ging bowlen met vrienden. Maar goed, de aandacht ging toch al naar Martien, dus veel maakte het niet uit. Die had overigens 's avonds ook nog z'n shirt uitgetrokken vanwege de hitte. Uiteraard niet vanwege de aandacht. Dat zou hij nooit doen.

De Kerstspecial van de Meilandjes is op kerstavond te zien op SBS 6.