Martien Meiland heeft vertrouwen in pension na aanvaring met gemeente

Catastrophe voor Martien Meiland en zijn familie! De dag voordat hun pension Code Rosé zou openen kwam de gemeente Noordwijk roet in het eten gooien. De vergunningen van de Meilandjes waren niet in orde, waardoor de toekomst van de bed & breakfast op losse schroeven stond. Na de eerste schrik is Martien tóch weer positief.

Martien Meiland
© Talpa

Martien Meiland schrok zich een hoedje, zo zei hij tegen Shownieuws. “Het erge vond ik dat het één dag van tevoren gemeld werd, dat vond ik zo schrikbarend. De gemeente is verder prima.” Naar verluidt mocht het pension eigenlijk niet open omdat er in de vergunning stond dat het pand óók permanent bewoond moest worden. Als noodoplossing woont Martien nu tijdelijk in de bed en breakfast, totdat de vergunningen in orde zijn. Het zal ook eens een keertje normaal gaan!

Gewoon gezellig

Volgens Martien valt het verder allemaal wel mee met het ongemak. “Ik vind het helemaal niet erg! Ik ga slapen hier, ik doe het ontbijt en om 12.00 uur zeg ik ‘tabee’! Vanmiddag ga ik even dingetjes halen bij de groothandel, maar eigenlijk vind ik het gewoon gezellig.” Terwijl Erica de vergunningen regelt gaan Martien en Maxime gewoon verder met de verbouwing. Maxime: “De wc en badkamer gaan we ook nog een beetje opfluffen.”

Komt niet in je op!

De grote vraag is: hoe kan het nu wéér misgaan met een vergunning of bestemmingsplan, nadat de Meilandjes ook al gedoe meemaakten in Hengelo? Volgens Maxime is dat eenvoudig te verklaren. “Je zou denken: okee, ik koop een pand en daar hangt die vergunning aan. Als je een café koopt, dan hoop je dat je drank mag schenken. Daar ga je van uit, eigenlijk! Geen idee, dat komt niet in je op!”

Je ziet Chateau Meiland elke maandag op SBS6, vanaf 20.30 uur.