Martien Meiland in Kerst op Chateau Meiland op SBS6

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Martien Meiland in Kerst op Chateau Meiland op SBS6

Schokkend: Martien Meiland deed pogingen tot zelfmoord

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Peter Koelewijn

Martien Meiland geeft geen gezellig eerste kijkje in zijn aankomende biografie. De kasteelheer beschrijft in het boek een duistere periode in zijn leven, waarin hij meerdere pogingen deed om zichzelf van het leven te beroven.

Martien Meiland kreeg een aanmaning

Story kreeg de eerste grimmige passages te lezen, over Martien Meilands leven tussen 2004 en 2014. De Chateau Meiland-ster runde toen een winkel in Amsterdam terwijl zijn gezin nog in het Zuid-Hollandse Sassenheim verbleef. Martien was doodongelukkig en belandde ook nog in een conflict met zijn vorige interieurwinkel. Daardoor moest hij een aanmaning van 25.000 euro koppen!

“Ik voelde me zó genaaid. Ik werd er letterlijk ziek van en toen is het door al die ellende die samenkwam helemaal in de war geslagen in mijn kop… Ik ben met een plastic zak over mijn hoofd in bed gaan liggen.”

Gelukkig trok Martien op het laatste moment de zak van zijn hoofd. Later deed hij nog een poging: “Met een snoer van de lampen dat ik aan de verwarmingsbuizen hing…”

Weg uit Amsterdam

Ook de tweede keer zag hij er op tijd vanaf. Om rust in zijn hoofd te krijgen verbleef Martien daarna bij Erica. Een paar jaar later keerde hij Amsterdam de rug toe en inmiddels gaat het stukken beter met de kasteelheer. Chateau Meiland won zelfs een Televizier-Ring en sinds deze week is het nieuwe seizoen begonnen. De Meilandjes verhuizen terug van Frankrijk naar een boerderij in Hengelo.

Heb jij hulp nodig? Neem contact op met Stichting 113 Zelfmoordpreventie via 113, 0800-0113, 0900 0113 of 113.nl. De dienst is 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar.

Chateau Meiland wordt iedere maandag en donderdag uitgezonden om 20.30 uur op SBS6.

Lees verder