• Married at First Sight
  • Opinie

Married at First Sight: ‘Wat voor rare, bizarre uitspraak is dit?’

Veronica Superguide’s online eindredacteur Robin Heerkens zit al jaren in een vaste relatie en mag eigenlijk helemaal geen mening hebben over moedige singles die zichzelf in de dating-game storten. Toch deelt hij in deze wekelijkse terugblikcolumn zijn ongezouten mening over de kandidaten van RTL 4-hit Married at First Sight.

Let op: dit artikel bevat spoilers voor de zesde en zevende aflevering van MAFS.

Carlo Boszhard in Married at First Sight

Nou, die Martijn is absoluut niet geslaagd voor zijn trouw-examen, dat kunnen we nu wel concluderen. Rijinstructeur Nicole deed een ingreep en trok letterlijk (!) aan de handrem. Daar liep ze dan, zwaar teneergeslagen op een of ander Italiaans weggetje. Auto langs de kant. Martijn nérgens te bekennen. Een triest en heftig beeld. Dit is waar de makers nu al sinds aflevering één naartoe werken, die ontploffende bommen in het huwelijk van Martijn en Nicole. Toch knallen ze nu wel érg snel achter elkaar (en buiten beeld).

Lees hier wat MAFS-sterren Sonny en Dylan van deze heftige aflevering vonden

‘Zijn wij kijkers ook nog onderdeel van dit programma?’

De voorlopige conclusie? Martijn wil zonder camera wat dingen met Nicole bespreken, legde expert Patrick uit, maar ho eens even: zijn wij kijkers ook nog onderdeel van dit programma? Ik vind deze ruzie al supermoeilijk te volgen omdat je aan alles ziet én voelt dat er off-camera al zóveel gezegd en gedaan is, dat je niet meer weet waar ze nu eigenlijk over ruzieën. De twee refereren ook direct aan gebeurtenissen en uitspraken waar we als kijkers niet bij waren. Daar ontkom je natuurlijk niet aan. Je kunt die mensen moeilijk vierentwintig uur per dag op de lip zitten. Iets met privacy. Geef Patrick anders even vijf minuten de tijd om helder uiteen te zetten waar we nu eigenlijk – in hemelsnaam – naar zitten te kijken. Hij flitst nu al wel in kleine flarden voorbij met wat duiding, maar die man is er niet voor niets bij op huwelijksreis. Ik wil nog meer uitleg van Patrick!

De tekst gaat verder onder de afbeelding

Nicole en Patrick in Married at First Sight
© RTL

Martijn en Nicole is ‘trekken aan een dood paard’

Maar ik geef het die arme expert te doen. Hij moest eerst twee keer aanhoren wat er allemaal wel niet mis is met ‘de ander’ om vervolgens te zorgen dat niemand per direct met het hele programma kapt. Ik kon ondertussen alleen maar denken aan wat Martijn, blijkbaar (want we waren er niet bij) in de auto tegen Nicole zei: dat-ie hier geen match in ziet. Logisch dat het voor Nicole voelt alsof ze totáál niet serieus genomen wordt, maar als Martijn allemaal red flags ziet en nu al kan concluderen dat dit zijn droomvrouw niet is, heeft Nicole er toch ook baat bij om dit zo vroeg mogelijk te weten? Dan kan ze ook gewoon door met haar leven, zonder al deze tv-stress erbij. Zoals ik het nu begrijp komt er nog een soort ‘pappen en nathouden’-oplossing om deze twee toch maar krampachtig daar in Italië te houden. Zucht. Trekken aan een dood paard noemen we dat.

De tekst gaat verder onder de afbeelding

Moeder Married at First Sight
© RTL

Paula, Remco en vooral de moeder van Paula

Door naar MAFS-nieuwelingen Remco en Paula: dit zijn ‘doorstarters’ zoals de experts dat noemen. Rond de vijftigers die al kids hebben en op zoek zijn naar een nieuwe partner. Heb ik al een indruk van deze twee? Euhm... hopelijk volgende week – ik was deze keer nogal afgeleid. Want vooral Paula’s moeder Nella maakte een, euh... onuitwisbare indruk tijdens het huwelijk. Ze behandelde het allereerste gesprek met haar schoonzoon als het meest ongemakkelijke sollicitatiegesprek ever. Inclusief verwarrende checklist waar eigenlijk alleen maar onbenullige dingen op stonden. Van het niveau ‘André Hazes of André Rieu?’ en ‘patat of pasta?’. En nee, dit verzin ik niet. Moeders, toon wat oprechte interesse in die man. Hoe beleeft hij deze dag? Is-ie zenuwachtig? Hoe heeft-ie de afgelopen weken beleefd? We zien natuurlijk maar een hele ongemakkelijke fractie van hun hele gesprek, maar iets zegt me dat deze vrouw hier gewoon lekker zichzelf is en het grappig vond om het op deze manier aan te pakken. Dat is ergens ook wel te prijzen, die authenticiteit. Resultaat is wel dat ik het met plaatsvervangende schaamte moest aanzien; als mams hier zat te tinderen, had ze Remco meteen naar links geswipet. Want die iets te eerlijke aarzeling tegenover Carlo, na de ontmoeting, voelde best wel pijnlijk.

De tekst gaat verder onder de afbeelding

Richelle en Maarten in Married at First Sight
© RTL

Maarten en Richelle

Vorige week reageerde met name Maarten al haast verliefd op Richelle, die op haar beurt – ook deze week weer – alleen maar positieve dingen te zeggen heeft over haar match. Ik ben alleen bang om uit te spreken dat deze twee het gaan redden. Ze zitten tenslotte nog vol in de ontdekkingsfase en we zitten hier naar MAFS te kijken – extreme wendingen, positief en negatief, liggen altijd op de loer. Wat ook niet meehelpt? Er hangt nog niet echt een seksuele vibe in de lucht. Want Laten we eerlijk wezen: Richelle die Maartens rug insmeert en andersom is zowat het heetste dat er tot nu toe gebeurde tussen deze twee, dus dat illustreert wel hoe de vlag erbij hangt. Oh ja, en een schattig onderwaterkusje. Laten we die niet vergeten. Maar verder...

Trouwen? Nee, joh

... Viel ik vooral héél erg van mijn stoel na een rare, bizarre uitspraak van Maarten. “Wilde je altijd al trouwen?”, vroeg Richelle aan hem. “Eigenlijk niet”, klonk het eigenaardige antwoord van haar man. “Trouwen heb ik niet zo heel veel mee.” Maar als-ie het doet, doet-ie het heel erg goed, werd er nog even aan toegevoegd. Ik vraag me ondertussen af of Maarten eigenlijk wel doorheeft dat-ie niet alleen getrouwd is, maar ook nog eens met een voor hem volledig onbekende vrouw én met een cameraploeg om zich heen. Gekkenhuis! Ik weet oprecht niet of ik moet lachen of huilen om deze bekentenis van Maarten.

Wilfred en François in MAFS
© RTL

Wilfred en François zijn intiem geweest

Eveline popte deze week opeens op búiten een trouwzaal en dat werd een heerlijk weerzien. De seksuoloog brengt altijd een fijn, geruststellend aura met zich mee en kan toch ook een beetje prikken bij de kandidaten. Ze vroeg of Wilfred en François tijdens hun huwelijksreis eigenlijk al intiem waren geweest, een vraag die mij ook enorm bezighield. Eerder zei ik namelijk dat Wilfred en François vooral als een soort beste vrienden overkomen. Zit hier wel seksuele spanning? Nou, blijkbaar wel. Volgens Wilfred zijn ze intiem geweest in ‘de kleine dingen’, wat dat ook mag betekenen. Wat goed! Mijn vertrouwen in een goede afloop groeit met de week en het is vertederend om te zien hoe respectvol, lief en lekker plagend de mannen met elkaar omgaan.

Wichian en Loes in Married at First Sight
© RTL

Loes en Wichian, een match made in heaven

Save the best for last en in dit geval kan dat natuurlijk maar over twéé mensen gaan: Loes en Wichian. Ik kon de glimlach niet van mijn gezicht krijgen bij hun stukken. Deze twee mensen gaan zo leuk en lekker samen. Het voelt geen moment awkward of geforceerd. Als kijker was er voor mij ook nog een plekje op hun roze wolk want ik kon moeiteloos meegaan in hun positieve, liefdevolle vibe. Loes en Wichian vullen elkaar ook zo lekker aan. Zie alleen al hoe Wichian Loes een beetje dirigieert dat ze moet opschieten met haar koffers want het vliegtuig wacht. Later geeft zij toe dat ze zo iemand echt nodig heeft. Iemand die haar wijst op de tijd en haar een beetje opjaagt. Wat een heerlijke match! Hoe zou dit huwelijk zich verder gaan verdiepen tijdens de honeymoon? Op basis van wat ik nú heb gezien, durf ik gerust te voorspellen dat deze MAFS-match in ieder geval niet gierend en ruziënd uit de bocht vliegt.

En dat is heel wat in een programma waarbij we niet gek opkijken als iemand tijdens het rijden uit pure paniek aan een handrem trekt.

Married At First Sight zie je elke dinsdag en woensdag om 20.30 uur op RTL 4. Een aflevering vooruitkijken doe je op Videoland.

Niets missen? Check hier onze Married at First Sight-overzichtspagina met het laatste nieuws én meerNeem ook een kijkje op onze MAFS-Facebookgroep om mee te praten over de laatste ontwikkelingen.