• Married at First Sight
  • Opinie

Sonny en Dylan kijken MAFS: ‘Wat bezielt je om dit te doen?’

Publiekslievelingen Sonny en Dylan vonden de liefde in Married at First Sight. Speciaal voor Veronica Superguide blikken deze ultieme ervaringsdeskundigen elke week terug op de allernieuwste MAFS-afleveringen.

Let op: dit artikel bevat spoilers voor de zesde en zevende aflevering van MAFS.

Sonny en Dylan

In deze derde MAFS-week maakten we kennis met een nieuw koppel: Remco en Paula. “Qua uiterlijk en persoonlijkheid vind ik ze goed bij elkaar passen”, zo klinkt de eerste indruk van Dylan. Sonny knikt, maar plaatst ook meteen een kanttekening: “Ja, maar ze staan al wel op een soort achterstand. Deze twee moeten wel tweehonderd procent verliefd zijn omdat er allemaal praktische obstakels op de weg liggen. Ze wonen honderd kilometer uit elkaar, hebben kinderen die naar school en sport moeten, huisdieren, vaste patronen, een co-ouder om rekening mee te houden. Zie daar maar eens iemand anders tussen te fietsen. Wát een ingewikkelde puzzel.

De slagingskansen van Remco en Paula

Toch durft Dylan wel een positieve voorspelling te doen. “Zij is extravert terwijl hij wat meer introvert is. Dat klinkt misschien niet zo hoopvol, maar misschien vult het elkaar juist goed aan. Dat ze van elkaar kunnen leren op dat vlak. En hoewel het op latere leeftijd vast moeilijker is om je helemaal over te geven aan een ander, geeft ik dit huwelijk best een kans.

De tekst gaat verder onder de afbeelding

Loes en Wichian in Married at First Sight
© RTL

Vertrouwen in Loes en Wichian flink gezakt

Waar de mannen vorige week nog hun volle vertouwen in Loes en Wichian uitspraken, hangt de vlag er nu toch anders bij. Sonny: “Op de bruiloft en in de hotelkamer zag ik weinig oprechte, liefdevolle aanrakingen. Die fysieke aantrekkingskracht miste ik en dat is natuurlijk een heel slecht teken. Bij het ja-woord kwam ook alleen een kusje op de wang. Ook al liggen ze naast elkaar in bed te grappen: je voelt gewoon een soort afstand.” Hij ziet Loes en Wichian meer als “kroegmaatjes”.

Ook Dylan herkent zich niet meer helemaal in zijn positieve gevoel van vorige week. “Ik mis ook die liefdesconnectie. Je merkt dat het allebei pittige types zijn en dat vurige karakter kan hen op een gegeven moment opbreken. Ook leek het alsof ze qua gevoel een beetje langs elkaar heen gingen. Zij riep bij het proosten na de bruiloft meteen dat-ie wel meteen een slok moest nemen en hij nam haar toch een beetje dwingend aan de hand op de dansvloer ondanks dat ze zei dat ze helemaal niet van dansen houdt.” En ja, Sonny en Dylan hadden het écht graag anders gezien. “We vinden het nog steeds hele leuke mensen. Je gunt het ze écht, die ware liefde.

De tekst gaat verder onder de afbeelding

Wilfred en François Married at First Sight
© RTL

Wilfred en François: 'Ik blijf bij mijn onderbuikgevoel'

Sonny hoeft er niet lang over na te denken wanneer we het koppel Wilfred en François op tafel gooien: “Ik blijf bij mijn onderbuikgevoel. Ze lijken een soort beste vrienden, maar ik zie nog steeds niet die ‘spark’.” Dat de mannen blijkbaar intiem zijn geweest, iets dat we weten door expert Eveline die op bezoek kwam, verandert daar niks aan. “Al vind ik het wel mooi om te zien hoe respectvol en lief ze met elkaar omgaan. Maar nogmaals: meer als vrienden, niet als potentiële geliefden waar de vonken vanaf vliegen.

'Beginnende scheuren'

Dylan zei eerder dat hij misschien wel wat meer vertrouwen in dit huwelijk heeft dan Sonny, al moet hij nu ook toegeven dat er wat veranderd is. “Ik zag een soort beginnend scheurtje ontstaan toen François tegen Wilfred zei dat hij ook enorm eigenwijs kan zijn. Het leek alsof Wifred daar niet helemaal goed mee om kon gaan.” Hier komt nog bij dat Dylan op Insta is gaan speuren en erachter kwam dat Wilfred zijn account op slot deed, weinig volgers toelaat en niet echt over MAFS post terwijl François daar heel anders mee omgaat en juist wel dingen laat zien. “Ik denk dat er ergens nog een soort explosie komt en dat Wilfred daar niet trots op is. Dat hij daarom zijn Insta helemaal afsloot en een soort afstand wil nemen van het programma. Het belooft in elk geval niet veel goeds. Al kan ik me aan de andere kant moeilijk voorstellen dat ze ruzie gaan krijgen. Ze gaan zó mooi met elkaar om op huwelijksreis.

De tekst gaat verder onder de afbeelding

Richelle en Maarten
© RTL

'Ongemakkelijke' Maarten en Richelle

Maarten en Richelle zitten ook vol in hun huwelijksreis. Een onderwaterkusje, elkaar insmeren... Klinkt leuk, maar de mannen blijven het toch een tikkie ongemakkelijk vinden. Sonny: “Ik vind het een heel leuk koppel om te zien, maar verder kan ik niet echt mijn vinger op deze match leggen. Richelle oogt ook een beetje overdonderd. Ja, ze communiceren wel goed, maar ik heb het idee dat hij het allemaal véél meer wil dan zij. Hoe enthousiaster Maarten wordt, hoe meer Richelle in haar schulp kruipt – dat gevoel krijg ik bij deze twee.” Dylan voelt hetzelfde ongemak en keek verbaasd naar een bijzondere uitspraak van Maarten. Die gaf toe dat hij eigenlijk helemaal niks heeft met huwelijken. “Dat was iets te eerlijk. Zeg dit dan buiten de camera’s om, maar zeker niet op tv.” Ook denkt de oud-kandidaat te weten waardoor het allemaal een tikkie awkward voelt. “Het zou zomaar kunnen dat ze allebei héél bewust zijn van de camera-aanwezigheid. Dat ís ook hartstikke onwenning en onnatuurlijk.

De tekst gaat verder onder de afbeelding

Martijn en Nicole in Married at First Sight
© RTL

Martijn en Nicole

We bewaarden de meest besproken kandidaten van dit MAFS-seizoen voor het laatst! Veel om te bespreken: Martijn en Nicole maakten Italië (bijna letterlijk) onveilige deze week. Meerdere bommetjes ontploften en het huwelijk lijkt niet meer te redden. “Martijn is de mannelijke Nicole en Nicole is de vrouwelijke Martijn: ze zijn met zichzelf getrouwd!”, zegt Sonny verbaasd. “Ik heb de matchmakers hoog zitten, maar snap oprecht niet waarom deze twee aan elkaar gekoppeld zijn.” Ook Dylan kan er met zijn hoofd niet bij. “Qua karakters is het een hele goede match”, lacht hij. “Maar op alle andere vlakken botst het daardoor enorm.” Waar hun ruzies nu eigenlijk over gaan? “Geen idee. Ik ben helemaal lost”, geeft Sonny toe. “Er gebeurt voor mijn gevoel zóveel buiten de camera’s om, dat ik de draad helemaal kwijt ben. Het is als kijker gewoon onmogelijk om dit allemaal nog te volgen.

Aan de handrem trekken

De mannen vinden dat met name Nicole deze week een soort grens over is gegaan. Dylan: “Het is prima om woorden te hebben en je mag dan ook best uitvallen naar de ander, maar midden op de weg aan de handrem trekken is toch een soort ‘fysieke’ roekeloze actie: dat kun je echt niet maken.” Zijn man denkt er precies hetzelfde over. “Wat bezielt je om dit te doen? Ik vind dit écht niet kunnen.

Wat moet er nu met Martijn en Nicole gebeuren?

Expert Patrick probeert er voor te zorgen dat het allemaal niet nóg verder uit de hand loopt, maar komt zijn ingreep niet veel te laat? Ja, denkt Dylan. “Als we Nicole mogen geloven zei Martijn in de auto tegen haar dat-ie zeker weet dat het geen match is. Als je zoiets zegt, weet je gewoon: als er al een ‘relatie’ was, is daar nu niks meer van over.” Volgens Sonny kunnen we gerust de conclusie trekken dat dit never nooit meer iets wordt. “Kijk, alles is al opgenomen, we weten dat ze nog niet weggaan uit Italië, maar laten we eerlijk zijn: op dat moment was het voor hen gewoon het beste geweest dat het zou stoppen. Per direct. Ga nog een keer met zijn drieën om tafel met Patrick, trek er dan de stekker uit en zwijg elkaar wat mij betreft de rest van je leven dood. Dat is altijd beter dan hier nog één seconde mee doorgaan. Al die stress... daar wordt echt niemand beter van.

Expert Eveline

We gaan toch nog even weg bij Martijn en Nicole om de boel lekker positief af te sluiten, want: het weerzien met expert Eveline viel erg lekker bij de mannen. Ze bracht een bezoek aan François en Wilfred. “Je kunt altijd goed praten met Eveline, over alles. Wilfred en François voelden zich ook helemaal op hun gemak bij haar”, aldus Dylan. Sonny: “Ze is tot op de dag van vandaag – anderhalf jaar na de laatste opnames - ook nog steeds geïnteresseerd in hoe het met ons gaat. Wat haar zo sterk maakt als expert? Die oprechte betrokkenheid, absoluut. Ze heeft ook een soort rustgevend aura om zich heen hangen. Héél fijn.

Sonny Monster-Lanjouw en Dylan Lanjouw-Monster zijn nog altijd gelukkig getrouwd en wonen samen. De mannen zijn eigenaar van een eigen kledingwebshop, SOODYonline.

Niets missen? Check hier onze Married at First Sight-overzichtspagina met het laatste nieuws én meerNeem ook een kijkje op onze MAFS-Facebookgroep om mee te praten over de laatste ontwikkelingen.

Married at First Sight is elke dinsdag en woensdag om 20.30 uur te zien op RTL 4. Vooruitkijken kan via Videoland.