Mark Rutte wil Koffietijd redden

Vorig jaar ging er een schokgolf door Hilversum toen RTL bekendmaakte dat Koffietijd gaat stoppen. Het programma loopt zelfs langer dan Ruttes regeerperiode! De premier is overduidelijk nog niet bekomen van de schrik en pleitte vanochtend in - je raadt het al - Koffietijd voor het behoud van... ja, Koffietijd natuurlijk!

Mark Rutte Koffietijd

Mark Rutte besloot de allerlaatste loodjes van de verkiezingscampagne vanochtend door te brengen bij de dames van Koffietijd. Lekker veilig en gezellig dus! De VVD-leider blijkt een mega-fan en begint desnoods zelf een omroep om het programma op televisie te houden, zo bekende hij gekscherend. Hij vindt het "jammer" dat Koffietijd later dit jaar verdwijnt en zou liefst willen dat het programma blijft bestaan.

Vaste waarde

"Ik vind het jammer dat jullie stoppen, er zijn zoveel mensen die hier naar kijken voor wie dit echt een vaste waarde is", stelde Rutte. Volgens hem is Koffietijd echt "een monument". "Dus we gaan maar even met de directie van dit clubje praten. Ik zie ze dadelijk, dan zal ik wel zeggen dat de regering hier ook nog een opvatting over heeft", lachte hij.

'Geen belofte'

De premier haastte zich vervolgens om te zeggen dat dat "geen belofte" was. "Maar ik kan op z'n minst m'n best doen. Anders beginnen we zelf een omroep", grapte de minister-president verder.

'Jullie doen het fantastisch'

Koffietijd is "gewoon een heel fijn programma, en jullie doen het fantastisch. Ook de anderen die het gepresenteerd hebben", besloot Rutte, die de afgelopen jaren vijf keer te gast was. "Het heeft toch een soort sfeer die voor heel veel mensen belangrijk is."

Einde van een tijdperk

Vorig najaar kondigde RTL aan dat Koffietijd van de buis wordt gehaald omdat te weinig mensen kijken. In mei wordt de laatste aflevering uitgezonden.

Bron: ANP/Veronica Superguide