Mariska Bauer in De Bauers: Bestemming Onbekend

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Mariska Bauer in De Bauers: Bestemming Onbekend

Mariska Bauer krijgt schrik van haar leven in De Bauers: 'Dit vind ik echt te eng'

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Frans en Mariska Bauer gingen in de nieuwste aflevering van hun reisprogramma De Bauers: Bestemming Onbekend naar Damanhur, een spirituele leefgemeenschap ten noorden van Turijn. Het mega-dorp deed sommigen misschien denken aan het akelig enge Midsommar en ook Mariska waande zich even in een horrorfilm toen ze onder een gek apparaat ging liggen.

Damanhur is een soort commune met verschillende grote huizen waar soms wel 25 mensen samenwonen. Ook is er een adembenemend ondergronds gangenstelsel met een mega-spiegelruimte en allerlei tempels met kunst aan de muur. Frans en zijn 'Maris' stonden met open mond te kijken, maar die laatste vond het hele spirituele randje... nou ja, af en toe best wel eng. 

Mariska Bauer krijgt schrik van haar leven in De Bauers: 'Dit vind ik echt te eng'

'Dit vind ik echt te eng'

De mensen van Damanhur runnen ook een 'energetisch' laboratorium waarin ze allerlei spirituele kunst tentoonstellen. "Oh jeekes", zei Mariska toen ze een donkere kamer binnenkwamen. Er stond een gek apparaat tegen met daaronder een bed. "Doodeng", zei Frans. Een stap te ver, ging Mariska verder. "Dit vind ik echt te eng."

Mariska Bauer krijgt schrik van haar leven in De Bauers: 'Dit vind ik echt te eng'

'Astrale reizen'

Volgens de vrouw die het uitlegde, kon je hiermee 'astrale reizen' maken. Je weet wel: wat Doctor Strange in zijn eerste Marvel-film ook deed. Buiten je lichaam treden.

Mariska vond het allemaal vrij naar. "Het is echt Frankenstein." Later moest ze er toch aan geloven. Zonder Frans erbij en met het licht uit mocht ze onder het ding liggen. En... dat beviel nog vrij goed ook. "Lekker ontspannen hoor! Ik heb wel een aantal dingen gezien en gevoeld. Serieus!" Ze zag witte lichtjes flitsen terwijl de lampjes rood waren. "Ik had echt het gevoel dat ik daar de hele nacht lag." Om de paranormal vibe helemaal af te maken, monteerden de makers er op een gegeven moment de Stranger Things-tune onder!

Nog een keer trouwen

De mensen van Damanhur riepen ook in eigen grondwet in het leven en de inwoners kunnen elk jaar opnieuw trouwen. Dat is een van de vele tradities. Frans en zijn Maris moesten er ook aan geloven. Ze schreven nieuwe huwelijksgeloftes en gaven elkaar nog een keer het ja-woord. Aww...

De Bauers: Bestemming Onbekend is elke woensdag om 20:30 uur te zien op RTL 4. Vooruitkijken kan via Videoland!

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder