Marc van der Linden bij de première van The Color Purple

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Marc van der Linden bij de première van The Color Purple

Verbijsterde Marc van der Linden haalt uit naar koning Willem-Alexander

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

RTL Boulevard's royaltydeskundige Marc van der Linden is verbijsterd. De Rijksvoorlichtingsdienst en het Koninklijk huis besloten om RTL Boulevard dit jaar te weren bij de traditionele fotosessie in Lech. En dat komt allemaal door... een insta-foto?!

Dat meldt RTL Boulevard. "Reden hiervoor is de publicatie van een Instagramfoto na de kerstmusical waaraan prinses Amalia meedeed. Volgens de Rijksvoorlichtingsdienst is dat een schending van de mediacode", aldus het programma. "De pers mocht daar niet bij aanwezig zijn, maar het theater deelde wel via Instagram een kiekje van de familie vanuit de zaal. RTL Boulevard liet die bewuste foto korte tijd in een uitzending zien en dat mag volgens de Rijksvoorlichtingsdienst niet."

Koninklijke fittie

Marc van der Linden, die recent nog in het nieuws kwam met een vermeende cocaïne-rel, is not amused. En dat is nog licht uitgedrukt. Hij kan er werkelijk niet over uit. "Waar haalt de RVD het recht vandaan om dat zelf te bepalen en niet bijvoorbeeld via de rechter te laten gaan?", zo vroeg hij zich af in de uitzending. "Zij brengen het naar buiten en wij laten het ook zien. En dan komt er een sanctie voor het programma, dat voor de rest nog nooit iets fout heeft gedaan. Een flinke sanctie."

Op de vingers tikken

Marc vindt zelfs dat Wim-Lex eens goed op zijn koninklijke vingers moet worden getikt. En wel door minister-president Mark Rutte. "Er is één iemand die ons nu wil laten voelen wie de baas is, en dat is de koning!", foetert de deskundige. "Ik vind dus dat eigenlijk Mark Rutte een keer tegen de koning zou moeten zeggen: ‘U leeft in een land waar de monarchie door de media zeer netjes wordt behandeld. U woont niet in Engeland waar paparazzi-fotografen overal camera’s ophangen. Het gaat hier rustig, jullie krijgen goede pers’."De traditionele fotosessie in Lech vindt - zónder RTL Boulevard - plaats in februari.

Lees verder