Man die Dave Chappelle aanviel blijft langer vastzitten

Dave Chappelle
© Brunopress

Isaiah Lee, de man die Dave Chappelle vorige week aanviel op het podium van de Hollywood Bowl in Los Angeles, komt niet vrij. Isaiahs verzoek aan de rechter om zijn borgtocht te verlagen met 30.000 dollar werd afgewezen.

Verschillende aanklachten

Isaiah heeft verschillende aanklachten aan zijn broek hangen: het plegen van onrechtmatig fysiek contact, bezit van een wapen met de intentie om een misdrijf te plegen, ongeautoriseerde toegang tot een podium tijdens een optreden, het plegen van een daad die voor vertraging tijdens de show zorgt en daarnaast ook nog de performer onderbreken tijdens zijn performance.

 

Onschuldig?

Als de rechter Isaiah voor ál deze aanklachten veroordeelt, moet hij 18 maanden de cel in. Dave liet afgelopen weekend weten teleurgesteld te zijn dat de man niet ernstiger wordt beschuldigd. Isaiah houdt vol onschuldig te zijn en moet op 20 mei opnieuw voor de rechter verschijnen. 

 

Wat is er gebeurd?

Isaiah verstoorde de show door Dave tijdens zijn optreden te tackelen. Meerdere securitymedewerkers en collega Jamie Foxx wisten de man uiteindelijk te stoppen. Isaiah had een nepwapen op zak waar een mes in verstopt zat. Jamie hield er een gebroken arm aan over. Dave zelf raakte gelukkig niet gewond. 

 

De reden dat de man Dave te lijf ging? Isaiah wilde aandacht vragen voor zijn grootmoeder die uit haar wijk was verdreven. 

 

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via Spotify, Apple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Bron: ANP/ Veronica Superguide