MAFS: Hoe gaat het nu met Remco en Paula?

Qua succesverhalen blinkt dit afgelopen seizoen van Married at First Sight nou niet echt uit. Ook Remco en Paula besloten om hun ringen weer in te leveren aan het einde van het avontuur. Hoe gaat het nu met voormalige echtpaar?

Paula en Remco in Married At First Sight

Als de experts er dit jaar ook ergens naastzaten was het wel bij Remco en Paula, bij wie het al vanaf het eerste moment, tijdens de huwelijksceremonie, ongemakkelijk was. Aan wie het lag werd niet helemaal duidelijk, maar wat wel klaar was als een klontje: dit ging 'm niet worden. Hoe kijken ze nu zelf terug op hun avontuur? Koesteren ze wrok naar elkaar? En waar staan ze nu in het leven? Aran Bade van RTL Boulevard haalde antwoorden bij de twee.

Niet gevonden

Ze besloten apart van elkaar het gesprek met Aran aan te gaan, maar op zich had het Paula niet veel uitgemaakt als Remco er wel bij had gezeten. 'No hard feelings', komt het zo'n beetje op neer. "We zijn netjes uit elkaar gegaan toch?", zegt Paula. Ook Remco is behoorlijk gelaten over het mislukte huwelijk met Paula. Maar omdat het een afgesloten verhaal is, voelt hij ook geen behoefte om samen met haar nog zo'n interview te doen. "Streep eronder en het is klaar."

Geen droomman

Nu Paula er op terugkijkt was Remco al direct niet haar droomman, toen ze hem voor eerst zag bij de ceremonie. Zoveel werd al duidelijk uit de ongemakkelijke kus op haar wang na de huwelijksvoltrekking. Maar ze had nog wel de hoop dat er een hele leuke man met veel humor achterzat. Maar uiteindelijk waren ze nooit echt op hun gemak bij elkaar, waardoor er veel ongemakkelijke stiltes vielen.

Het lijstje van Paula's moeder

Het ongemak werd er niet minder op toen Paula's moeder met een lijstje aan kwam zetten met vragen aan Remco. Achteraf kunnen zowel Remco als Paula daar erg om lachen. En het blijkt dat het helemaal niet de bedoeling was dat ze dat lijstje daar zou lezen. Ze had het eigenlijk als grapje bedoeld bij de receptie, maar voelde zich door Carlo Boszhard aangespoord om het al voor het huwelijk voor te dragen aan Remco. Wel miste Remco direct de warmte van Paula's moeder, wat uiteindelijk exemplarisch zou zijn voor hun relatie.

Verdrietige moeder

Voor Paula's moeder zelf is het een half trauma gebleken. Dit soort lijstjes is een soort traditie van haar. "Dit doet ze altijd met Kerst en dat wil ze eigenlijk niet meer doen", vertelt Paula. De gevolgen waren wel extreem van het fragment. "Ze wilden m'n moeder gewoon in een urn hebben. [..] Ik denk hoe dan?" Uiteraard staat ze volledig achter haar moeder. "Ze hebben haar pijn gedaan en dat is wat mij betreft te ver gegaan."

Terugkijken

Remco had er niet zo'n moeite mee om zichzelf terug te zien op tv. Zijn zoons waren vooral trots om hun vader zo op tv te zien. Paula werd in haar dorp veel aangesproken door mensen die spoilers wilden over hoe het verder is gegaan tussen de twee, al was ook daar snel duidelijk dat het geen lang leven beschoren was. Al was er nog even hoop bij haar dorpsgenoten toen de snorkelvakantie van de twee even leuk leek te zijn. Maar dat was van korte duur.

Niet allemaal ongemakkelijk

Die snorkeltrip en ook het rijden met de oude Eend waren leuke hoogtepunten voor Paula. Net als het koppelsweekend. "We hadden de dansles waar we echt wel plezier hebben gehad." Maar uiteindelijk mochten ook die lichtpuntjes niet baten. En als mensen Remco op straat met een soort medelijden aanspreken, heeft hij daar niets mee. "Ik voelde me niet zielig."

De beste wensen

Remco wenst Paula het allerbeste voor de toekomst, al weet hij niet precies waar ze naar op zoek is, maar het zal met geluk te maken hebben. "Dat is voor mij ook niet meer van belang natuurlijk." Hij voelt verder geen behoefte om vrienden te blijven. "Ik denk dat dat net zo ongemakkelijk blijft als dat het tijdens het huwelijk was." Maar als ze elkaar nog tegenkomen op een reünie is dat helemaal prima voor Remco. Voor zichzelf hoopt Remco ook dat hij het geluk zal vinden. Maar er komt niet ter sprake of hij al weer aan het daten is, maar op basis van die wens voor zichzelf lijkt het er niet op.

De toekomst van Paula

Volgens de paragnost die Paula's toekomst voorspelde liggen er amoureuze avonturen in het verschiet in de komende negen maanden. Maar daar heeft ze nog niets van gemerkt. "Nou, het is nog heel rustig. Ik heb me gewoon lekker gedeisd gehouden." Mocht ze die man toch nog vinden dan is het fijn dat hij al op de hoogte is van haar wensen door het lijstje van haar moeder. "Ik denk dat die de antwoorden al weet, haha!"

Geen liefde met Martijn

Intussen was er ook nog een gerucht dat er misschien iets moois wat opgebloeid tussen Paula en Martijn, die andere deelnemer van Married at First Sight met een spectaculair mislukt huwelijk. Ook al vierden ze samen Carnaval is daar toch niets van waar. Martijn is intussen al weer aan het daten met iemand anders.

Het hele seizoen van Married at First Sight kun je streamen via Videoland.