Mad Max-sequels op losse schroeven

Veronica Superguide logo
Mad Max-sequels op losse schroeven

Mad Max-sequels op losse schroeven

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Tom Hardy is er klaar voor, Charlize Theron ook, dus: waar blijven de opvolgers van het briljante Mad Max: Fury Road? Regisseur George Miller voert momenteel een rechtszaak tegen Warner Bros, dus het kán nog even duren!

Achter de schermen is de juridische strijd al even gaande, maar nu is er meer informatie naar buiten gekomen. George Miller heeft stukken aan de rechtbank van Nieuw-Zuid-Wales (Australië) gestuurd, en deze zijn openbaar gemaakt.

Opzij!

Miller claimt nog zeven miljoen dollar van Warner Bros. In zijn contract stond dat hij dit bedrag zou ontvangen als Fury Road onder het budget van 157 miljoen dollar zou blijven. Volgens Miller is dat gelukt, maar Warner Bros. betwist dat.

Volgens de studio kostte de film 185 miljoen dollar, en kregen ze een film van twee uur, die geschikt was voor een volwassen publiek. Ze hadden eigenlijk gevraagd om een film van 100 minuten, die bedoeld was voor kijkers van twaalf jaar en ouder.

De regisseur zegt dat de film af was, binnen het budget; Warner Bros. vroeg vervolgens om dure extra opnames, die Fury Road boven het budget duwden.

Maak plaats!

De opnames van Mad Max: Fury Road verliepen vrij rampzalig. Een gedeelte van de film werd opgenomen in Australië, maar door aanhoudende regenval werd de hele productie (inclusief wagenpark!) verplaatst naar Zuid-Afrika en Namibië.

Het lijkt een ingewikkelde zaak: op basis van de beschikbare informatie wordt niet meteen duidelijk wie er gelijk heeft. De rechtbank komt voorlopig nog niet tot een uitspraak. Warner Bros. wilde de rechtszaak in de Verenigde Staten voeren, maar volgens de rechter wordt de zaak in Australië afgehandeld. De filmstudio ging hier tegen in beroep. Kortom: dit duurt nog wel even! Vast staat wel dat Miller niet aan de twee geplande opvolgers van Fury Road begint vóór de zaak te einde is.

Maak haast!

Miller heeft al twee scripts af voor vervolgen. Eigenlijk zijn het ‘prequels’: eentje over Max Rockatansky en één over Furiosa. Op een bijeenkomst op het National Institute of Dramatic Arts in Kensington zei Miller ‘echt niet te weten of de films ooit nog gemaakt worden’.

Het zou eeuwig zonde zijn, aangezien Mad Max: Fury Road een geweldige actiefilm is. Millers creatie werd genomineerd voor tien Oscars, en won er zes! Hopelijk zet de rechter er een beetje vaart achter.

Lees verder