Maarten van Rossem verrast door Emma Wortelboer

Door Robin Heerkens
Emma Wortelboer en Maarten van Rossem

De Slimste Mens-icoon Maarten van Rossem had van te voren weinig verwachtingen bij kandidaten als Emma Wortelboer en Rob Kemps. De twee deden het enorm goed en komen allebei terug in de finaleweek.

"Het is zo leuk als mensen van wie je niets verwacht, hartstikke goed blijken te zijn", zegt het enige jurylid van de quiz in gesprek met De Telegraaf.

'Dacht dat Emma 16 was'

Hiermee doelt hij onder meer op BNNVARA-presentatrice Emma Wortelboer, om wie hij enorm kon lachen, en Snollebollekes-frontman Rob Kemps. "Rob met zijn malle nummers heb ik ernstig onderschat. Van Emma dacht ik dat ze 16 was, op mijn leeftijd heb ik daar geen goed oog meer voor."

Superguide Podcast: Bankplakkers

'Beschimmelde bejaarden'

Maarten (enorm op dreef dit seizoen) vindt het enorme succes dat hij en presentator Philip Freriks boeken nogal onverklaarbaar. "Philip en ik zijn twee oude mannen. Humorloos, totaal falende figuren, beschimmelde bejaarden, wordt ook wel beweerd." De Slimste Mens scoort momenteel erg lekker. Soms stoot de quiz zelfs kijkcijfertoppers als The Voice of Holland van de troon. "Dat is voor een eenvoudige quiz, op NPO 2 nota bene, ongelooflijk spectaculair."

Volgende week is het tijd voor de finaleweek in De Slimste Mens en déze BN'ers mogen dan terugkomen: