Gaaf! Luke, Han, Lando en George Lucas openen Star Wars-park Galaxy’s Edge

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Gaaf! Luke, Han, Lando en George Lucas openen Star Wars-park Galaxy’s Edge

Gaaf! Luke, Han, Lando en George Lucas openen Star Wars-park Galaxy’s Edge

|
|

Laatste update:

Het Star Wars-themapark Galaxy’s Edge in Disneyland is donderdag 30 mei in stijl geopend. Star Wars-bedenker George Lucas en Disney-baas Bob Iger openden het park samen met acteurs Mark Hamill (Luke Skywalker), Harrison Ford (Han Solo) en Billy Dee Williams (Lando Calrissian).

“De laatste keer dat ik met George Lucas in een Disney-park was, dat was toen we bij de opening van Star Tours waren”, zo vertelde Mark Hamill. “En ik dacht nog ‘dit is gewoon niet voor te stellen, dat ik deel uitmaak van een film die een eigen attractie krijgt in Disneyland?! Ik kan dit maar beter goed in me opnemen, want dit wordt nooit meer overtroffen’. En moet je ons nu zien, we krijgen ons eigen land!”, aldus de verrukte Jedi. Entertainment Tonight had de hoogtepunten in een klein clipje:

Opening met een tik op de Millennium Falcon

Het themapark bevat meerdere spectaculaire attracties, waaronder de Smuggler’s Run met een levensgrote replica van de Millennium Falcon. Harrison Ford verrichtte de daadwerkelijke opening van het park door geheel in Star Wars-stijl de Falcon een flinke tik te verkopen om deze weer aan de praat te krijgen. En met succes, want hierna barstte het vuurwerk los. “Peter, this one's for you!” riep Ford als hommage aan zijn onlangs overleden collega Peter Mayhew, die Han Solo’s trouwe kameraad Chewbacca speelde. Hieronder kun je de hele 40 minuten durende openingsceremonie terugkijken.

Galaxy’s Edge nu al volgeboekt tot en met 23 juni

Wie nu halsoverkop een retourtje naar L.A. wil boeken om al dit gaafs zo snel mogelijk mee te maken, die moet nog even wachten; van 31 mei tot en met 23 juni is het Star Wars-park al helemaal volgeboekt. Pas vanaf 24 juni kun je dus zonder reservering naar binnen.

Lees verder