Chewbacca-acteur Peter Mayhew (74) overleden

Veronica Superguide logo
Chewbacca-acteur Peter Mayhew (74) overleden

Chewbacca-acteur Peter Mayhew (74) overleden

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Peter Mayhew, de man achter Star Wars-Wookie Chewbacca, is op 74-jarige leeftijd overleden. Dit heeft de familie van de boomlange Brit bekend gemaakt via Twitter. De acteur overleed dinsdag 30 april in zijn huis in Texas. De 2,21 meter lange Engelsman speelde ‘Chewie’ vijf keer; in de oorspronkelijke drie Star Wars-films, in de prequel Revenge of the Sith, en in The Force Awakens uit 2015. In die laatste film deelde hij de rol al met de 2,10 meter lange Fin Joonas Suotamo. Deze heeft de rol met ingang van The Last Jedi uit 2017 van hem overgenomen, nadat Mayhew wegens gezondheidsredenen moest stoppen.

Grote Vriendelijke Reus

Mayhew stond bekend als een Grote Vriendelijke Reus, die onder meer in kinderziekenhuizen patiëntjes opvrolijkte door ze in zijn Chewbacca-pak te bezoeken. Ook heeft hij twee kinderboeken geschreven; Growing Up Giant, waarin hij uitlegt dat het goed is om anders te zijn, en My Favorite Giant, wat een aanklacht tegen pesten is.

Derde castlid in drie jaar tijd dat overlijdt

Met het heengaan van Peter Mayhew is dit helaas alweer de derde keer in drie jaar tijd dat één van de castleden van de oorspronkelijke Star Wars-trilogie is overleden; in augustus 2016 overleed dwerg Kenny Baker, die robot R2-D2 speelde, en in december 2016 overleed Carrie Fisher, die de rol van Prinses Leia speelde. Fisher zal nog wel te zien zijn in de negende Star Wars-film The Rise of Skywalker, die in december uitkomt.

Lees verder