Loretta Schrijver doet bijzondere onthulling over begintijd The Masked Singer

Door Redactie
Loretta Schrijver in The Masked Singer

Loretta Schrijver neemt met alle liefde weer plaats achter de desk van The Masked Singer. “Ik voel me hier een soort Alice in Wonderland.”

Meer weten over het nieuwe seizoen The Masked Singer? Hier vind je ons hele dossier over de vrolijke spelshow!

Tekst: Famke Bles

Het scheelde weinig of we hadden de aanstekelijke lach van Loretta moeten missen in de muzikale spelshow. “Ik werd gevraagd als kandidaat. Dat leek me superleuk, want je krijgt zangles en laat ik nou geen noot kunnen raken. Maar op de een of andere manier is het er niet van gekomen.” In plaats daarvan werd de presentatrice gevraagd als panellid. “Dat leek me enig! Thuis op de bank dacht ik namelijk al vaak; iedereen vindt iets en ik eigenlijk ook wel. Ik wil ook weleens ergens mijn mening ventileren.”

Geen idee

Ze zit er na drie seizoenen nog steeds, dus haar mening móet er wel toe doen. Al noemt Loretta het zelf geen hogere wiskunde. “Ik vertel gewoon wat ik mooi, lelijk, goed of niet goed vind.” En dan moet ze nog raden wie er achter het masker zit. “Ik heb het nog steeds niet door, maar er gebeurt ook zo veel op de vloer. In het begin heb ik geen idee en aan het einde? Eigenlijk ook niet. En ik kan je vertellen: de hints worden per seizoen moeilijker!”  

Gelukkig is daar collega-panellid Carlo Boszhard. “Mijn leermeester. Hij is natuurlijk een programmamaker pur sang. En ik zit ernaast als een onbevangen Alice in Wonderland. Ik kijk nog steeds met verbazing naar dat sprookje dat zich op het podium voor me ontvouwt. We weten allemaal dat we een vrolijk programma maken, dus we spelen niet alsof ons leven ervan afhangt. We willen wel weten wie er in die pakken zitten, maar met een knipoog; het blijft allemaal erg geestig.”

Krent

“Fantastische dieren en sprookjesachtige figuren, die ook nog eens mooi zingen, worden omgeven door goede dansers, prachtig licht, en een schitterend decor: dat is natuurlijk een feest. Voor mij is The Masked Singer een krent in de pap en ik denk dat we allemaal die twee uurtjes ontsnappen in een fantasiewereld nu even nodig hebben. Ik ben sowieso van het relativeren en wil graag overal de humor van inzien. Wat dat betreft word ik met dit programma op mijn wenken bediend. Dat het mijn werk is, dat is mooi meegenomen.”

Het nieuwe seizoen van The Masked Singer zie je vanaf 4 november elke vrijdag op RTL 4, vanaf 20.00 uur. Hier vind je alles over The Masked Singer 2022.

Dit verhaal verscheen eerder in Veronica Superguide. Nooit meer iets missen? Sluit dan snel een voordelig abonnement af!