Leeuw Prooi valt man in rolstoel aan thriller Dick Maas

Veronica Superguide logo
Leeuw Prooi valt man in rolstoel aan thriller Dick Maas

LOL! Nederlandse flopfilm Prooi draait in 4000 Chinese bioscopen

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Hoewel ze in China meestal voorlopen op de rest van de wereld, is het nu eens andersom. De Nederlandse thriller Prooi kwam in 2016 uit en werd tegen de verwachtingen in een grote flop. Nu is het de beurt aan China om te testen of zij hem wél kunnen waarderen, vanaf 22 maart draait de film daar namelijk in meer dan 4000 bioscopen. 

Leeuw terroriseert Amsterdam

Prooi is een thriller geschreven door Dick Maas en ging in 2016 in Nederland in première. Het verhaal gaat over een grote agressieve leeuw die de straten van Amsterdam onveilig maakt. Ondanks de goede recensies werd de film geen hit bij het Nederlandse publiek. Dat stelde Maas teleur, laat hij weten aan het AD. "Ik voel me wel een beetje in de steek gelaten door de liefhebbers van actie en fantasyfilms. Ik probeer al meer dan dertig jaar films te maken die uitstijgen boven de Hollandse spruitjesgeur. Professioneel en liefdevol gemaakt popcorn vermaak.'' 

Internationaal succes

In China worden, vanwege de strenge censuur, maar een beperkt aantal buitenlandse films toegelaten tot de Chinese markt. Het is de eerste keer dat een Nederlandse film een bioscooprelease in China krijgt. Ook is het aantal bioscopen waarin ‘ie te zien is uitzonderlijk hoog: meer dan 4000 is meestal alleen weggelegd voor grote Amerikaanse blockbusters. In 2018 telde China ongeveer 10.000 bioscopen. Prooi is dus in bijna de helft hiervan te zien! 

LOL! Nederlandse flopfilm Prooi draait in 4000 Chinese bioscopen

Lees verder