'Levensechte' leeuw in Dick Maas’ Prooi

Veronica Superguide logo
'Levensechte' leeuw in Dick Maas’ Prooi

'Levensechte' leeuw in Dick Maas’ Prooi

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

In de nieuwe thriller Prooi van Dick Maas zaait een bloeddorstige leeuw dood en verderf in Amsterdam. De filmmaker (bekend van De Lift, Flodder en Sint) wilde hiervoor een echte leeuw gebruiken, maar die kwam Amsterdam niet in.

Stad afzetten

Nog één maand en dan draait Prooi in de bioscopen. In de thriller roept de politie hulp in van Artis-dierenarts Lizzy (Sophie van Winden), na de vondst van een gruwelijk afgeslacht boerengezin net buiten Amsterdam. Zij ziet dat de bloederige verminkingen zijn aangericht door een agressieve leeuw... die nu Amsterdam terroriseert. “Ik dacht: we doen dat gewoon met een echte leeuw,” zegt Maas woensdag in de Volkskrant.

"De boel hier in de stad afzetten, filmen op straat en in de studio - dat soort dingen. Toen bleek: er mag geen leeuw de stad in. Je mag ze niet eens het land invoeren." Dus dat ging helaas niet door. 

Dure animatie

Daarna dacht Maas aan computeranimatie. Hij benaderde Erik-Jan de Boer, die onder meer een Oscar won met zijn computeranimaties voor Life of Pi, maar dat bleek veel te duur. Eén scene zou dan al bijna een miljoen dollar gaan kosten, volgens de regisseur.

Dronken leeuw

Uiteindelijk is er gebruik gemaakt van een mechanische leeuw. De kop van de leeuw werd bewogen door meerdere joysticks, tegelijkertijd bediend door meerdere mensen. Als die bewegingen niet gelijk lopen, dan lijkt de leeuw volgens Maas 'net een dronken leeuw', zegt hij in de Volkskrant. 

De bloedstollende thriller Prooi met Sophie van Winden, Julian Looman, Victor Low en Mark Frost draait vanaf 13 oktober in de bioscoop.

Lees verder