Deze Quiz is Voor jou

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Deze Quiz is Voor jou

Linda de Mol verrast nietsvermoedende MS-patiënt met 42.750 euro

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Linda de Mol laat voorlopig het daten nog even voor wat het is, want het was vandaag weer tijd voor Deze Quiz is Voor Jou. Ze maakte het haar gasten Patrick Martens, Tina de Bruin, Richard Groenedijk en Patty Brard flink lastig met haar quizvragen... maar het resultaat mocht er zijn! 

De BN'ers speelden uiteraard niet om hun eigen bankrekening te spekken, maar voor die van Jasper!

Achteruitgang door MS

Het leven lachte Jasper ooit toe: hij had een goedlopend restaurant met zijn broer en kookte als chef-kok de lekkerste gerechten. Tot hij last van zijn handen kreeg en werd gediagnosticeerd met MS. Sindsdien is geen dag meer hetzelfde voor de jonge vader van twee kids. "MS zorgt er langzaam voor dat je vitale functies uitvallen en/of slechter worden", legt zijn vriendin die hem heeft opgegeven uit. "Ik merk vooral aan het lopen dat het steeds slechter wordt en hij steeds vaker valt."

Stamcelbehandeling in Rusland

Er is een oplossing om zijn leven draaglijker te maken. "Hij wil zo lang mogelijk uitstellen dat hij in een rolstoel belandt en niet meer kan lopen. Er wordt een stamcelbehandeling in Rusland gegeven waarbij ze gezonde stamcellen uit zijn ruggenmerg gaan halen, die gaan ze op kweek zetten en daar komen weer gezonde stamcellen uit die ze terugplaatsen." Dit kost alleen behoorlijk wat geld. "Zo'n 65.000 euro, alles bij elkaar." 

Enorme verrassing

Genoeg reden voor de BN'er om hun beste beentje voor te zetten. Na drie spannende speelrondes kregen Patrick en Tina de eer om het geld flink te verdubbelen en dat lukte. Uiteindelijk konden ze een nietsvermoedende Jasper verrassen met maar liefst €42.750. En dat kwam binnen! "Heel onrealistisch, maar...", stamelt hij na de onthulling. "Dankjewel, super!" 

Linda de Mol verrast nietsvermoedende MS-patiënt met 42.750 euro

Ontroerde kijkers

Kijkers leefden massaal mee na het horen van Jaspers verhaal, zo bleek op Twitter. Mocht je je steentje bij willen dragen: er is al een crowdfunding gestart

Deze Quiz is voor jou is iedere zondag om 20.00 uur te zien op SBS6.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder