Linda de Mol

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Linda de Mol
BN'ersSBSTV

Linda de Mol maakt plaats voor nieuwe presentator Ik Hou van Holland

|
|

Laatste update:

Linda de Mol slaat het nieuwe seizoen van haar langlopende tv-kindje Ik Hou Van Holland over. De presentatrice, die in januari al haar werkzaamheden voor onbepaalde tijd neerlegde na onthullingen over The Voice of Holland, wordt vervangen door 'Snollebolleke' Rob Kemps, zo maakte Talpa zojuist bekend.

Linda wil dit najaar alleen een nieuwe reeks Miljoenenjacht presenteren en werkt daarnaast aan een nieuwe serie. Volgens Talpa is 'in goed overleg' gevraagd of Rob Ik Hou Van Holland eenmalig van haar over wil nemen en dat doet-ie graag.

'Messi vervangen'

"Een programma overnemen van Linda de Mol dat is toch een beetje alsof je Messi moet vervangen", legt Rob uit. "Ik vind het daarom een enorme eer dat Linda het mij toevertrouwt en ik heb er mega veel zin in", gaat hij verder.

Rob Kemps

Linda de Mol en Jeroen Rietbergen

Linda legde haar werkzaamheden neer toen bleek dat haar toenmalige partner en The Voice-bandleider Jeroen Rietbergen werd beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. De muzikant erkende vervolgens dat hij eerder "relaties van seksuele aard" had met vrouwen die betrokken waren bij The Voice. De Mol besloot haar relatie met de muzikant te beëindigen.

Vorige maand werd bekend dat Linda in september terugkeert op televisie. Dan gaat een nieuw seizoen van Miljoenenjacht van start.

Ik Hou Van Holland is vanaf 3 september weer te zien op SBS6. Net als vorig seizoen zijn Jeroen van Koningsbrugge en Leo Alkemade de teamcaptains.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Bron: Veronica Superguide/ANP

Lees verder