Lijdensweg Avastars is voorbij: ‘kijkcijfernachtmerrie’

Na weken van kijkcijfer-afzien, is het na dit weekend eindelijk voorbij. Avastars is afgelopen. Naar de finale keken volgens SKO 134.000 mensen, iets meer dan vorige week, toen er maar 93.000 kijkers inschakelden.

Avastars
© Brunopress

John de Mol’s Avastars zal toch vooral de geschiedenis in gaan als de allerduurste flop allertijden. Vanaf de start scoorde het beroerd, maar het leek met de week slechter te gaan. Toch waren de cijfers van de finale iets hoger dan vorige week. Zal dat voor John reden zijn om alsnog een tweede seizoen te bestellen?

Tina Nijkamp

Als het aan Tina Nijkamp ligt niet. Op Instagram noemt ze Avastars ‘een kijkcijfernachtmerrie'. “Het is de slechtst bekeken finale van een zangtalentenjacht ooit. Wat zullen naast het zendermanagement ook Nicky Romero, Kalvijn, Nick en Simon en vooral Got Talent-jurylid Dan Karaty blij zijn dat dit hachelijke avontuur erop zit. Eindelijk dat boek dicht.”

Keek op de Week

Wat het gisteravond wél goed deed was de eenmalige terugkeer van het satirische nieuwsprogramma Keek op de Week dat vanwege het overlijden van Wim de Bie werd uitgezonden en maar liefst  942.000 kijkers trok. 

Jan Slagter

Wie vrolijk zal zijn wakker geworden, is Jan Slagter. Zijn PubQuiz met Sybrand Niessen trok 1 miljoen kijkers. Ook Flikken Maastricht, met 1.5 miljoen kijkers, en Tijl Beckand’s De Verraders, met ruim 1 miljoen kijkers, scoorden ouderwets goed.