Lange zit: ‘Avengers: Endgame gaat 3 uur duren’

Door Robin Heerkens
Lange zit: ‘Avengers: Endgame gaat 3 uur duren’

Avengers: Endgame zit momenteel in zijn eigen ‘endgame’: het editen is bijna klaar en speciaal testpubliek kreeg de film al eerder te zien. Amerikaanse media melden dat de laatste versie maar liefst 3 (!) uur duurt.

Dat schrijven Collider en Comicbookmovie. Niet gek: wanneer je een film maakt die zóveel losse eindjes aan elkaar moet knopen, en verantwoordelijk is voor het afsluiten van ruim tien jaar aan voorgaande films, heb je… nogal wat tijd nodig.

Epische zit

En dat is ook precies wat regisseurs Joe en Anthony Russo doen. Volgens Joe is het gewoon nodig ‘omdat dit een slotstuk is van tweeëntwintig voorgaande films en daar zit nu eenmaal een hoop storytelling in’. Ook gaf ‘ie aan dat er tot nu toe niet één ‘tester’ tijdens de drie uur durende zit naar de wc moest. Lekker dan! Overigens houden we nog een kleine slag om de arm: het is nog niet zeker of de definitieve versie van Avengers: Endgame óók drie uur gaat duren.

Super Bowl

Waar Marvel doorgaans hele trailers dropt tijdens de Super Bowl, deden ze het deze keer wat rustiger aan. Captain Marvel kreeg ‘slechts’ een spotje en ook Avengers: Endgame moest het doen met een hele korte, maar epische nieuwe teaser.  

MCU-festijn

Marvel-fans krijgen dit jaar nog drie nieuwe MCU-avonturen voorgeschoteld, want ná Captain Marvel en Avengers: Endgame staat Spider-Man al weer klaar. Hij slingert nu eens niet alleen door de straten van New York, maar gaat Europa verkennen! Check hier de eerste trailer van Spider-Man: Far From Home.Captain Marvel vliegt op 6 maart de bioscopen in, Avengers: Endgame draait vanaf 24 april en Spider-Man: Far From Home komt op 4 juli uit.