Hélène Hendriks

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Hélène Hendriks
RTL

Laat Hélène Hendriks HLF8 redactie keihard vallen?

|
|

Laatste update:

Johan Derksen heeft zijn genadeloze woordje altijd klaar staan. Hélène Hendriks kwam in de uitzending van vrijdagavond aan de beurt. Hij liet níks meer heel van haar programma HLF8. Hoewel Hélène zich wel staande wist te houden, moest vooral de redactie van haar talkshow HLF8 het ontgelden.

“Het is echt hopeloos dat programma. En dat ligt aan de redactie en de eindredactie.” Hélène Hendriks begrijpt zijn mening wel een beetje en ze komt niet bepaald op voor haar redactie.

Pijnlijk en totaal ongepast

Eerder die week zat de zus van het vermoorde jongetje Gino (9 jaar) namelijk aan tafel bij HLF8. Ze zat trillend en huilend in de studio. Pijnlijke televisie en volgens AD-columnist Angela de Jong totaal ongepast. “Was er nou niemand bij HLF8 die dacht: dit moeten we niet doen?”

Johan Derksen vond dat ze gelijk had. Sterker nog: hij vond het onbegrijpelijk dat Hélène dit heeft geaccepteerd. “Je moet niet profiteren voor de kijkcijfers van emo-tv.”

'Ik vond het wel heel moeilijk'

Hélène liet weten dat ze ook niet achter de keuze van haar redactie stond. Ik moet eerlijk zeggen: ik kwam op de redactie, ik hoorde dat ze zou komen en ze zat al in de auto vanuit Maastricht naar Amsterdam. Dat is zo’n drie uur met de files erbij. Dan kun je ook niet zeggen: ‘Nou, draai maar weer om.’ Maar ik vond het wel heel moeilijk.”

Een middelvinger naar de redactie

Bij RTL Boulevard vinden ze dat Hélène op had moeten komen voor haar redactie. Aan de desk vertelt Daan Nieber: “Ze zegt tóch wel dat ze de mening van Johan Derksen begrijpt”. Frank Dane vindt dat ze had op moeten komen voor haar redactie. “Ja, dat vind ik dus ook. Ik ben heel erg benieuwd hoe de eerste redactievergadering bij HLF8 straks is.”

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Lees verder