Marco Borsato in The Voice Kids

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Marco Borsato in The Voice Kids

Kritiek op The Voice Kids-keuze Marco Borsato: 'vriendjespolitiek'

|
|

Laatste update:

Vorige week stonden de kleine nachtegaaltjes van The Voice Kids nog te shinen in The Battles, maar gisteren was het alweer tijd voor de Sing Offs. Coaches Marco Borsato en Sanne Hans mochten hier hun finalist uitkiezen en Marco's keuze maakte de tongen nogal los...

Het ging uiteindelijke tussen zijn kandidaten Isabeau en Jasmijn, zoveel werd wel duidelijk uit de uitzinnige reacties van het publiek. Twee van de coaches adviseerden Marco om voor Isabeau te gaan, maar uiteindelijk koos de zanger voor de Frans zingende Jasmijn (dochter van Zwakste Schakel-icoon Chazia Mourali). En... daar is niet iedereen het mee eens, zeggen we nog zacht uitgedrukt. 

'Vriendjespolitiek'

"Marco doet echt aan vriendjespolitiek", klinkt het in de felle twitter-comments. Volgens deze boze kijkers koos Marco enkel en alleen voor Jasmijn vanwege haar BN'er-moeder. "Haha ik vroeg me heel even af waarom Borsato deze keus maakte, maar na het zien van de moeder begrijpen we het wel weer..", klinkt het cynisch. Zelfs acteur en zanger Thomas Acda en voetbalverslaggever Jack van Gelder mengen zich in de discussie! Zij vonden Isabeau overduidelijk beter.

Finale

Goed... Isabeau zien we dus niet terug in de finale. In plaats daarvan mag Jasmijn gewoon proberen om het seizoen te winnen tijdens de grote eindstrijd. Dat doet ze overigens zonder steun van coach Marco. Die laat de finale vanwege privéproblemen én een burn-out even aan zich voorbijgaan. Ilse DeLange neemt 't stokje voor deze ene keer van 'm over. Vanwege de coronacrisis ziet de finale er overigens héél anders uit: lees hier meer over alle veranderingen.

The Voice Kids is elke vrijdag om 20:00 uur te zien op RTL 4.

Lees verder