Jort Kelder Jinek

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Jort Kelder Jinek
Jinek

Kritiek op Jort Kelder in Jinek: 'Dan ben je wel een lul!'

|
|

Laatste update:

Bij Jinek werd het vuur aan de schenen gelegd bij Jort Kelder. Hij deed in een radioprogramma op Radio 1 een opmerking die volgens veel mensen niet door de beugel kan. “Ik zou ‘m morgen weer maken. Ik heb er geen spijt van.”

'Misschien wel beter' 

Hij spreekt daar. nogal neerbuigend over millennials. “Keurige jeugd gehad, allemaal moeiteloos. Dan hebben ze hun eerste functioneringsgesprek met hun baas en dat is natuurlijk ineens niet de bedoeling dat er kritiek komt en dan melden ze zich ineens ziek.” Zijn gesprekspartner haakt daarop in: “Ik zie mensen bij de crisisdienst die daar suïcidaal zijn en niet meer willen, omdat hun relatie uit is of een tentamen niet hebben gehaald”, waarop hij antwoordt: “Misschien wel beter als die mensen er een einde aan maken.”  

'Oh de teentjes zijn zo lang'

Eigenlijk zit Jort met dezelfde laconieke houding aan tafel. “Dit heet ironie. Is er werkelijk iemand die in dit land denkt dat ik mensen ga adviseren om, zelfmoord bestaat niet…”. Voor hij de kans krijgt zijn zin af te maken, haakt Eva Jinek scherp in. “Het was een grapje? Een Jortiaanse grap?” Hij heeft daar maar één antwoord op: “Totaal. Maar ik zou ‘m morgen weer maken. Oh de teentjes, de teentjes zijn zo lang.”

Er zijn veel kijkers die de opmerking absoluut niet oké vonden. “Dan ben je wel een ontiegelijke lul”, klinkt het op Twitter.

Maar ook veel kijkers vinden de kritiek overdreven.

Jinek is elke werkdag rond 22.00 uur te zien op RTL 4.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast-apps.

Lees verder