Komt er een sequel op Ready Player One?

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Komt er een sequel op Ready Player One?

Komt er een sequel op Ready Player One?

|
|

Laatste update:

Ready Player One was een grote hit, en het lijkt er op dat er een sequel onderweg is. Hoofdrolspeelster Olivia Cooke heeft al een contract voor ‘Ready Player Two’!

Cooke, die Art3mis en Samantha Cook in de blockbuster speelde, meldde aan Digital Spy dat ze een contract heeft afgesloten voor meerdere films. Ze zei ook dat ze op het moment niets wist over een sequel. ‘Moet er dan niet eerst een tweede boek verschijnen?’ Verder wilde de actrice er weinig over kwijt.

Ready Player Two?

Het geval wil dat de schrijver van Ready Player One, Ernest Cline, eerder dit jaar liet weten inderdaad aan een opvolger te werken. Tegen The Hollywood Reporter zei hij dat hij er vaart achter zou zetten, omdat Warner Bros. vrij snel zou bepalen of Ready Player One het goed genoeg deed voor een sequel.

Met een opbrengst van bijna 600 miljoen dollar lijkt dat wel echt het geval te zijn. Cline wil overigens een opvolger van zijn boek schrijven, en de veranderingen die in de film zijn aangebracht niet doorvoeren. Als Cline Warner Bros. een grove schets geeft van het verhaal kan de studio eigenlijk al aan het werk! Cline heeft zelfs nog met Ready Player One-regisseur Steven Spielberg gespard over zijn vervolgverhaal.

Slag om de arm

Dat Cooke (en waarschijnlijk haar collega’s ook) al vastgelegd zijn voor een vervolg hóeft trouwens niet per se te betekenen dat Ready Player Two ook echt zal verschijnen, maar al met al wordt het wel bijzonder aannemelijk.

Eerst is de ‘opvolger’ van Ready Player One nog aan de beurt: Clines sciencefictionboek Armada wordt ook in een film veranderd, waar de schrijver zelf het script voor maakt. Ernest krijgt het nog druk!

Lees verder