De kandidaten van Wie is de mol 2020

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
De kandidaten van Wie is de mol 2020

Kijkers Wie is de Mol? in verwarring na bizar Netflix-spotje

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Afgelopen zaterdag zat half Nederland weer voor de buis voor Wie is de Mol?. Maar wat er voor en na de aflevering te zien was, was misschien nog wel spraakmakender dan de aflevering zelf. De kijkers kregen namelijk een bizar reclamespotje voorgeschoteld. Hierin werd er ingezoomd op een sleutel, terwijl een griezelige vrouwenstem een onverstaanbare tekst prevelde. Het duurde niet lang voordat het spotje werd uitgelegd als een hint over de identiteit van de saboteur. Niet in de laatste plaats omdat er een cryptische boodschap was te horen, zodra de video achterstevoren werd afgespeeld…

Mysterieus

Kennis is een schat, maar oefening is de sleutel”, zo luidde de vermeende WIDM-hint. Onder meer op Reddit werd er na de uitzending druk gespeculeerd over de betekenis van dit mysterieuze spotje. Toch werd al snel de conclusie getrokken dat het hier ging om een slimme marketingstunt van Netflix. De afkorting L&K in de rechterbovenhoek zou namelijk een verwijzing zijn naar Locke & Key, de duistere horrorserie die aanstaande vrijdag van start gaat bij Netflix.

Kruisbestuiving

Maar het één hoeft het ander natuurlijk niet uit te sluiten! De NPO maakte twee weken geleden nog bekend dat ze een samenwerking met Netflix wel zien zitten. En dan zou een kruisbestuiving tussen Wie is de Mol? en een Netflix Original-serie als Locke  & Key natuurlijk een mooi begin zijn… Wij zoeken – tegen beter weten in – dus nog even door!

Lees verder