Kijkers optimistisch over ‘poldersuperheld’ Anoniem

Series over Nederlandse ‘superhelden’ zijn zeldzaam, en Anoniem biedt een humoristische visie op dit gegeven. Kijkers zijn behoorlijk optimistisch over de depressieve geschiedenisleraar die ’s nachts drugsdealers aftuigt, maar plaatsen ook een paar kanttekeningen!

De misdaadserie Anoniem
© BNNVARA

De redactie van Veronica Superguide verkneukelde zich over de sneue leraar Jurgen, die zijn leven op de automatische piloot leeft. Nadat hij (per ongeluk) een vrouw redt die wordt aangevallen, krijgt hij de smaak te pakken… Gepantserd en wel antwoordt hij met een ijzeren vuist op straatcriminelen.

Kijkers moesten even in het verhaal komen, maar na een traag begin werd het verhaal van Jurgen en zijn gezin tóch interessant. 

Naïeve superheld

Kritiek was er (natuurlijk) ook: sommige kijkers vonden de acteurs moeilijk te verstaan; een bekend euvel bij Nederlandse series. Tegelijkertijd werd er een béétje lacherig gedaan over het scenario. Een leraar die in shock is omdat er in het fietsenhok van een middelbare school drugs verhandeld wordt?

Verrassend Anoniem

Volgens hoofdrolspeler Jeroen Spitzenberger heeft Anoniem de nodige twists in petto. “Als kijker kun je af en toe denken: oké, dit is een man bij wie we ongeveer dachten hoe hij in elkaar zat, maar dan ineens blijkt hij tot iets anders in staat.”

Hoe het verdergaat met Anoniem zie je elke vrijdag op NPO 1, rond 20.30 uur. Je kunt de hele serie al checken als je NPO Plus hebt.