Kijkers in shock tijdens Het Roer Om: 'Beginnen ze een dierentuin?'

Een behoorlijk aparte situatie in Het Roer Om van vanavond. Sven en Clariena zijn klaar voor een nieuwe uitdaging en emigreren daarom naar Duitsland. De dierenboel die meegaat tijdens de verhuizing laat kijkers met een mond vol tanden achter.

Het Roer Om
© Talpa

Sven en Clariena zijn helemaal klaar met Nederland. Na vijftien jaar Almelo ruilen ze hun thuisbasis in voor een plekje in Wurzbach, in het oosten van Duitsland. Ze hebben zin in een nieuwe uitdaging en dat gaat gepaard met een frisse start: "We gooien het roer om omdat we toch wel graag wat vrijheid willen."

Tegenvaller

Natuurlijk krijgen deelnemers in Het Roer Om te maken met flinke tegenvallers en dat is in de aflevering van vanavond dan ook niet anders. Hun dromen en plannen lijken in duigen te vallen als de huurbaas niet wil investeren in het vakantiehuis dat zij huren. Dat geld is hard nodig, want het huis lijkt eerder op een bouwval waar flink aan moet worden gesleuteld.

Dierentuin

Hoewel kijkers zich gewoonlijk vooral bezig houden met hun bingo-kaart of de tegenvallers in de aflevering, is er nu iets heel anders blijven hangen. Het stel verhuist namelijk niet met z'n tweeën richting Duitsland, maar nemen gezellig alle dieren mee. We hebben het dan niet over drie konijnen of slechts twee honden; Sven en Clariena nemen een kleine kinderboerderij mee! Twee katten, drie honden, een papegaai, schildpadden én een slang vertrekken samen met hun baasjes naar een nieuwe plek. Dat is even schrikken voor kijkers: "Heel Artis emigreert." Een ander vraagt zich af of het stel wel écht wil beginnen aan een vakantiehuis of kaaswinkeltje, of toch liever een andere richting wil inslaan. "Ze beginnen een dierentuin?", schrijft de kijker op Twitter. 

Het Roer Om is iedere donderdagavond om 20.30 uur te zien op SBS 6.