Chaos in Het Roer Om: 'Stukje droom klapt kapot'

Het was weer ouderwets 'genieten' tijdens Het Roer Om van vanavond. Tortelduifjes Jesse en Jeremy vertrekken met hun vriend Bart naar Gran Canaria om daar een heuse drag-bar te openen. De plannen staan als een huis en het drietal is natuurlijk hartstikke enthousiast. Maar dan gaat het toch gruwelijk mis op het altijd zonnige eiland.

Het Roer Om
© Talpa

Het trio denkt goud in handen te hebben met hun idee: een dragqueen-bar op het zonovergoten Gran Canaria. Ze zijn daarom goed voorbereid op reis en hebben dus al een locatie te pakken. Toch blijkt er bij aankomst nog behoorlijk wat te moeten gebeuren voordat hun paleisje van de grond kan komen. Zoals we dat kennen van Het Roer Om en ook van Ik Vertrek is het budget om van te huilen. Daar hebben de heren - in hun ogen - de perfecte oplossing voor: de eigenaar van het pand schiet het geld voor. Dat betekent wel dat ze de komende jaren hard moeten werken zonder winst.

Tegenslagen

Het gaat de hele aflevering van kwaad tot erger. De problemen blijven zich opstapelen en het drietal raakt al vrij snel nogal ontmoedigd door de gebeurtenissen. Ze wonen samen in een klein huisje om geld te besparen. Niet een hele ideale situatie. Na een tijd wordt Bart plots opgenomen in het ziekenhuis met een galblaasontsteking. Na een tijdje herstel krijgen ze de volgende tegenslag te verduren: de moeder van Jesse komt onverwachts te overlijden. Het stel vertrekt met z'n tweetjes naar Nederland, waardoor Bart in Gran Canaria achterblijft.

Van kwaad tot erger

Alsof dat nog niet genoeg was voor één aflevering van Het Roer Om, besluiten Jesse en Jeremy na twaalf jaar huwelijk hun eigen weg te gaan. De twee hebben het er natuurlijk erg moeilijk mee, maar in Gran Canaria staat de tijd helaas niet stil. De opening mag na de verschrikkelijke gebeurtenissen toch wel een lichtpuntje genoemd worden. Maar ook dat gaat weer gruwelijk mis.

Te grote investering

De eigenaar van het pand vertelt het trio namelijk dat de investering een groot risico is geweest. Daarom gaat hij op eigen houtje verder met het bedrijf. "Het is een stukje droom die in één keer kapot klapt", aldus Bart vol emotie. Toch blijven de drie samen in Gran Canaria en vinden ze een nieuwe baan. 

Het Roer Om is iedere donderdagavond om 20.30 uur te zien op SBS 6.