Hoogvliegers op NPO 1

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Hoogvliegers op NPO 1

'On-Nederlands goed' of 'een aanfluiting'? Serie Hoogvliegers verdeelt kijkers

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

De nieuwe serie Hoogvliegers vloog gisteren direct goed uit de startblokken na de (hilarische) start van Wie is de Mol? op NPO 1. Maar liefst 1,1 miljoen mensen keken naar de première van deze ambitieuze luchtmacht-serie, maar de online verdeeldheid kan haast niet groter.

Twitter veranderde tijdens en na de eerste aflevering van Hoogvliegers in een zure, stinkende veldslag. Een dogfight, om even in de stijl van Hoogvliegers te blijven. Goed tegen kwaad. Haters tegen lovers. Wat vooral opviel: de extreme verdeeldheid. De een prijst deze 'on-Nederlands' goede serie de hemel in, terwijl de ander spreekt van een 'aanfluiting'. Wat is hier aan de hand?!

Haters

De party-poopers hameren vooral op de "ongeloofwaardigheid" van de serie. "Was er echt geen art director en regisseur te vinden met militaire ervaring?", vraagt ene Dimitri zich af. "Volgende keer kan beter een regisseur worden aangetrokken die minimaal in militaire dienst heeft gezeten", vindt een ander. Daarnaast wordt ook het "erbarmelijke verhaal" volledig afgefikt. Als klap op de vuurpijl gaat één twitteraar zelfs zo ver door te stellen dat dit "een belediging voor de mannen en vrouwen bij Defensie" is.

Lovers

Zoals gezegd kwamen er ook erg veel positieve reacties op de eerste aflevering. Niet zo zeiken, klinkt de kritiek van mensen die wél konden genieten van al het vlieg-spektakel. "Een totaal on-Nederlandse serie", zo vindt ene Jan. "Goed geschreven, uitstekend gespeeld en voorzien van goed camerawerk." En hij is niet alleen. Oud-SBS6-presentatrice Gallyon van Vessem (die laatst nog uithaalde naar John de Mol) vindt Hoogvliegers een "fijne nieuwkomer".

Wat is Hoogvliegers?

Hoogvliegers is een vrij ambitieus Nederlands project met een dik budget. We volgen de drie jonge vliegers in opleiding Rutger (Josha Stradowski), Guus (Soy Kroon) en Leyla (Sinem Kavus). Een soort coming of age-serie in Top Gun-stijl. Opnames vonden zelfs plaats in de Verenigde Staten, Jordanië en Marokko!

Hoogvliegers is elke zaterdag rond 21:30 te zien op NPO 1.

Lees verder