De slimste mens

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
De slimste mens

Kijkers De Slimste Mens blij met exit: 'Wat een draak!'

|
|

Laatste update:

Columniste Rosanne Hertzberger moest kennisquiz De Slimste Mens verlaten en daar waren de kijkers héél erg blij mee. "Zelden zo opgelucht na een aflevering van #deslimstemens." 

Zo nu en dan doet er iemand mee aan De Slimste Mens waar alle kijkers gek op zijn, dit seizoen is dat actrice Randy Fokke. En soms zit er eentje tussen die niemand uit kan staan. Rosanne Hertzberger valt in de laatste categorie.

In de aflevering van donderdagavond nam de schrijfster het op tegen radiopresentator Wouter Bouwman en regisseur Johan Nijenhuis. Rosanne begon niet al te sterk met een lang verhaal over de do's en don'ts van kaasbolletjes. Het was niet het enige wat ze (ongevraagd) te vertellen had.

Kijkers De Slimste Mens blij met exit: 'Wat een draak!'

'Hoezo de meiden?'

Haar antwoorden tijdens de quiz waren niet bovengemiddeld slecht of goed. De ergernis van kijkers ontstond toen ze een discussie aanging met Johan. Hij maakte een grapje over het antwoord 'schurftmijt' en vroeg wie van de meiden op de foto daar last van hadden. "Wie van de heren bedoel je, hallo!?", reageerde Rosanne redelijk fel. "Hoezo de meiden?"

Dat ze niet wist wie The Doors-frontman Jim Morrison was bleek de druppel voor kijkers. "Is'ie zwart?", vroeg ze zich hardop af.

Kijkers De Slimste Mens blij met exit: 'Wat een draak!'

'Erg jammer'

De columniste verloor aan het eind van de aflevering op het nippertje van Johan en vloog eruit. Dat bleken weinig kijkers een groot verlies te vinden. "Ik vind het zo jammer", zei ze over het feit dat ze die De Slimste-beker op haar buik kon schrijven. Op Twitter werd daarentegen feest gevierd. 

De Slimste Mens is elke werkdag om 20:30 uur te zien op NPO 2.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder