Joost Eerdmans

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Joost Eerdmans

Joost Eerdmans De Slimste Mens uit: 'Joost mocht het niet weten'

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Cintha Rood

In weer een aflevering van de kennisquiz De Slimste Mens was politicus Joost Eerdmans het nieuwe gezicht. Hij nam dinsdag het plekje over van cabaretier Remy Evers, die maandag afviel.

De politicus had het zwaar. Niet in de laatste plaats omdat hij het moest opnemen tegen de nieuwe crush van Nederland: actrice Randy Fokke aka AH-manager Ilse. Alsof dat niet genoeg was zat – wij voorspellen het hierbij – de nieuwe slimste mens van Nederland er natuurlijk ook: acteur en allesweter Jacob Derwig.

Joost Eerdmans De Slimste Mens uit: 'Joost mocht het niet weten'

Joost mag het weten

Ten derde had Joost zijn voornaam niet mee. Van 'Joost mag het weten' werd het op Twitter al gauw 'Joost mag het niet weten'. De JA21-lijsttrekker ging de eerste rondes nog redelijk goed, maar viel uiteindelijk toch nog genadeloos af. En alsof dat niet genoeg was, werden vaste kijkers van De Slimste Mens alleen maar grotere fans van Jacob en Randy.

Joost Eerdmans De Slimste Mens uit: 'Joost mocht het niet weten'

High score

Ook deze aflevering was Jacob de grote winnaar, met 506 punten en de achtste beste score in het programma ooit. Na een spannende stijd tussen Randy en Joost bleef de actrice achter met 182 punten en Joost mocht het veld ruimen met zero points. Zijn opvolgsters woensdag worden cabaretière Elke Vierveijzer en schrijfster Marie Lotte Hagen.

De Slimste Mens is elke werkdag om 20:30 uur te zien op NPO 2.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder